Виктор Троицки триумфира в истински гладиаторски двубой от втория кръг

...
Виктор Троицки триумфира в истински гладиаторски двубой от втория кръг
Коментари Харесай

Троицки излъга Истомин в още едно супер зрелище от DIEMA XTRA Sofia Open

Виктор Троицки победи в същински гладиаторски дуел от втория кръг на DIEMA XTRA Sofia Open. Световният номер 67 в тениса се наложи с 7:6 (4), 6:1, 7:6(5) над узбекистанеца Денис Истомин за 2 часа и 10 минути игра.

На четвъртфинал сърбинът ще се изправи против спечелилия от дуела сред Стан Вавринка и Мартин Клижан.

В първия сет и двамата тенисисти взимаха подаванията си. В четвърти гейм Истомин доближи до два брейкпоинта, само че Троицки удържа фронта и взе подаването си.

На собствен ред 31-годипшният сърбин не съумя да осъществя две точки за пробив и да поведе безапелационно в резултата.

При 4:3 още веднъж Истомин бе доста покрай това да пробие противника си, откакто стигна до 40:15, само че Троицки удържа в играта на нерви, изравни, а по-късно затвори гейма в своя изгода.

Размяната на геймове продължи и в последна сметка се стигна до тайбрек. На собствен сервис Истомин показва изключителна класа с неповторим удар с тил към мрежата. Троицки обаче съумя да отиграе и да прати топката назад в полето на противника си покрай мрежата. Истомин обаче позволи мини пробив, откакто опита да я стигне с всички сили, само че не съумя.

Мини пробивът бе върнат мигновено. След това сърбинът отнове поведе и стартира защеметяваща борба от пробив след пробив. Троицки обаче надви в тайбрека и взе първия сет.

Вторият сет бе надалеч по-малко оспорван от първия. Истомин проби противника си още в третия гейм, откакто стигна до две точки за брейк. Затвърди пробива си на 30, а по-късно още веднъж реализира подобен и то на 0.

Изглежда сърбинът се бе предал, с цел да резервира сили за последния решителен сет. Истомин взе сета след още един пробив в седмия гейм. Така интригата се резервира до последно/.

Третата част стартира още веднъж отрицателно за сърбина, който бе продънен в третия гейм. Троицки обаче бързо се съвзе и съума на собствен ред да реализира брейк и да се завърне стремително в мача.

Двамата тенисисти си разменяха геймове и в последна сметка изходът от друбоя трябваше да се реши с тайбрек. Той стартира с мини пробив на сметката на Троицки. На собствен ред обаче узбекистанецът осъществя подобен. Сърбинът още веднъж поведе и последваха още два мини пробива. Троицки пропиля цели четири благоприятни условия да затвори мача, само че в последна сметка го стори при 7:5.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР