Виктор Спига се яви в Софийски градски съд на разпоредително

...
Виктор Спига се яви в Софийски градски съд на разпоредително
Коментари Харесай

Отложиха делото на Виктор Спига, обвиняем за убийството на Алена Щерк, роднини поискаха 900 000 лв.

Виктор Спига се яви в Софийски градски съд на разпоредително съвещание по обвиняване за убийството на някогашната му приятелката IT специалистката Алена Щерк.

Роднини и другари на Алена извършиха правосъдната зала през днешния ден, която колкото да побра всички близки на убитата жена.



Алена Щерк

Един от бранителите на Виктор Спига - юрист Невена Демерджиева, не се яви в съда, като в писмен тип твърди, че е схванала за днешното съвещание 8 дни преди него, като този период не ѝ разрешил да се приготви задоволително добре. Тя твърди, че не са предявени на подсъдимия и отбраната нито едно от материалните доказателствата и по този метод е налице справедлива неспособност да се запознае с всички събрани доказателства, на които се основава обвинителната теза. 

Независимо, че в залата присъстваше другият бранител на Спига - юрист Любен Казанлиев, съдът почете настояването на неявилата се юрист Демерджиева, и отсрочи делото за 19 януари 2024 година.

Съдът се стимулира с това, че ще обезпечи на обвинения всички благоприятни условия за отбрана на неговите права. 

Междувременно майката на убитата жена Алена Щерк - Маргарита, сестра ѝ Силвия и синът ѝ - Кристиян, бяха отправили писмена молба до съда да бъдат частни обвинители. Освен това всеки един от тях предяви и цивилен иск за сумата от 300 000 лева за претърпени неимуществени вреди, болки и премеждия.

Съдът почете тяхното решение тримата да бъдат частни обвинители, както и на всеки един от тях да бъде присъдено по 300 000 лева



На влизане и излизане от правосъдната зала Виктор Спига закри лицето си с огромна шапка

Припомняме, че във съдбовната нощ на 26 против 27 май 2022 година Спига дебнел Алена край дома ѝ в столичния кв. “Бояна ”. След търсене Алена Щерк беше открита край пречиствателна станция до Радомир. Според прокуратурата тя е била убита по изключително нечовечен метод. Двамата са имали връзка, имали са и общ бизнес преди да се разделят. Основна версия на следствието е закононарушението да е осъществено от ревнивост. 

През юни 2022 година Виктор Спига беше екстрадиран от Италия, където бе избягал след осъщественото закононарушение. Той е упрекнат в похищение и ликвидиране. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР