Виктор Спига, обвинен за смъртта на Алена Щерк, остава в

...
Виктор Спига, обвинен за смъртта на Алена Щерк, остава в
Коментари Харесай

Задържане под стража за Виктор Спига, обвинен за убийство на Алена Щерк


Виктор Спига, упрекнат за гибелта на Алена Щерк, остава в ареста с решение на Софийски градски съд. 

Припомняме, младата жена бе открита мъртва край Радомир, а по тялото и главата ѝ бяха открити следи от удари. Щерк е получила и контузия, несъвместима с живота, сподели часове след откриването на тялото ѝ заместител градският прокурор Иво Илиев. Тогава в италианския град Асколи Пичено бе арестуван бившият ѝ другар - Виктор Спига. Преди дни той беше екстрадиран за България. 

Съдът се стимулира с това, че има задоволително данни, с цел да се направи съмнение, че точно Спига е направил закононарушението, в което е упрекнат, като е показал особена свирепост. Въпреки чистото си правосъдно минало, действието го характиризира като лице с висока степен на социална заплаха, записа още съдът в претекстовете към решението. 

От доказателствата стана ясно, че Алена Щерк постоянно е споделяла с околните си терзания за проявена от негова страна ревнивост и от време на време настъпателност. Според прокуратурата Спига е направил опит да заличи следите си след убийството, защото са открити останки от неговата кръв и тази на жертвата в дома му.

Определението на съда не е дефинитивно, Спига може да апелира. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР