Виктор Спига кацна на Летище София след като беше екстрадиран

...
Виктор Спига кацна на Летище София след като беше екстрадиран
Коментари Харесай

Екстрадираният Виктор Спига кацна в София

Виктор Спига кацна на Летище София откакто беше екстрадиран от Италия. Той е обвинен за убийството на IT специалистката Алена Щерк, заяви Българска национална телевизия.

На Летище София го очакваше юристът му Любен Казанлиев. По думите му се чака съдът да наложи най-тежката мярка за неотклонение на неговия клиент. Те са подготвени да я апелират.
 Италия екстрадира обвинявания за убийството на Алена Щерк
Италия екстрадира обвинявания за убийството на Алена Щерк

Основна версия на следствието е, че закононарушението е осъществено от ревнивост

Казанлиев съобщи, че не е коментирал със Спига преквалифицирането на обвиняването против него в ликвидиране по изключително нечовечен метод .

" В последните дни сме си говорили за персоналните му неща, за жилището, работата му, за сдружението - неща, които имам да свърша по тях . В първите дни споделяше, че е почтен и няма общо със случая и ми даваше насоки какво да приказвам пред медиите .

Утре следва да му бъде повдигнато публично обвиняване и да се дефинира мярка за неотклонение ", сподели Любен Казанлиев.
 Екстрадират у нас обвинения за убийството на Алена Щерк
Екстрадират у нас обвинения за убийството на Алена Щерк

Адвокатът му твърди, че не се е укривал от управляващите

Първоначално ще бъде арестуван за 72 часа и след това, може би, ще реши съда. Ако му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение, което аз чакам, ще апелираме и според от материалите по делото, ще градим защитна тактика ", сподели Казанлиев.

Виктор Спига се е съгласил непринудено на екстрадиция от Италия по съвет на италианския си бранител и българския си юрист.
 Алена Щерк е подала три сигнала в полицията против някогашния си другар Обновена
Алена Щерк е подала три сигнала в полицията против някогашния си другар

ДНК от колата й съответствува с проби от персонални движимости на Виктор Спига

По думите на Любен Казанлиев в Италия са осъществени процесуално-следствени дейности и е тестван подробно автомобилът, с който Спига е пътувал. Намерено е леке от неорганично вещество на стелката при седалката до мястото на водача като не може да се каже дали това е нова диря или нещо, останало от преди .

Спига и Щерк са имали общ бизнес преди да се разделят . Основна версия на следствието е, че закононарушението е осъществено от ревнивост. Известно е, че той е напуснал страната в деня на изгубването ѝ.

След убийството стана ясно, че Алена Щерк е подавала сигнали в полицията против някогашния си другар. Тя беше открита мъртва след търсене в края на месец май.
 Алена Щерк убита в петък, Виктор Спига с обвиняване за ликвидиране, осъществено по нечовечен метод
Алена Щерк убита в петък, Виктор Спига с обвиняване за ликвидиране, осъществено по нечовечен метод

Доказателствата сочат, че той е извършителят
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР