Виктор Орбан настоява всички санкции срещу Русия да отпаднат. заяви

...
Виктор Орбан настоява всички санкции срещу Русия да отпаднат. заяви
Коментари Харесай

Орбан тропна по масата. Иска санкциите срещу Русия да отпаднат

Виктор Орбан упорства всички наказания против Русия да отпаднат. съобщи това пред своята ръководеща партия ФИДЕС.

В имейл до организацията държавният представител Золтан Ковач удостовери мненията на премиера.
Орбан, критик на евросанкциите над Русия
поради нашествието ѝ в Украйна, е коментирал обстановката на закрита среща с членове на партията си в сряда преди началото на есенния политически сезон.

Местният вестник “Magyar Nemzet ” цитиира премиера, без да показва източник, че глобите на Европейски Съюз са вдигнали цената на природния газ и са довели до инфлация. Според него в случай че наказателните ограничения отпаднат цената на газа незабавно ще падне с 50%, а инфлацията също ще намалее.

Без наказания Европа ще си върне силата и ще може да избегне идната криза, декларирал Орбан пред съпартийците си. Според него глобите вредят на Европа повече в сравнение с Русия.
Според него Украйна може да загуби забележителна част от земите си.
Конфликтът в Украйна заплашва да се проточи до 2030 година и вследствие на това Киев може да загуби една трета или половината от териториите си ”, цитира  думите му вестник “Nepszava ”.

Също по този начин, той упрекна Запада за пълномащабните военни дейности.

“Конфликтът в Украйна можеше да е местен, само че Западът се намеси и го направи световен ”, съобщи унгарският министър председател. Освен това той за следващ път сподели, че с антируските наказания, Европейският съюз самичък се е простреля в крайници.

В същото време, Европейската комисия предложи прекъсването на 65% от заплащанията по три оперативни стратегии от кохезионната политика за Унгария.

Мярката се ползва за първи път е и част от новото законодателство на Брюксел, което обвързва заплащанията от евробюджета със зачитането на върховенството на закона.

Притесненията на Брюксел във връзка с Унгария са свързани с непрозрачни публични поръчки, неналичието на бистрота при потреблението на евросредствата и неналичието на прогрес в битката с корупцията.
Унгария е “троянски кон ”,
който се стреми към разпадането на Европейския съюз (ЕС) за сметка на европейските данъкоплатци.

Така Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на канцеларията на украинския президент, реагира на обещанието на унгарския министър председател Виктор Орбан да се бори за анулация на глобите против Русия.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР