Виктор Орбан каза, че Украйна не може да спечели, докато

...
Виктор Орбан каза, че Украйна не може да спечели, докато
Коментари Харесай

Взрив на среща на върха: Документите, които обрекоха Украйна на поражение

Виктор Орбан сподели, че Украйна не може да завоюва, до момента в който някогашният началник на Централно разузнавателно управление на САЩ Дейвид Петреъс твърди противоположното на същата конференция. Той разказа в цветове уверената победа на прославената украинска войска и идното проваляне на съветските войски. Последният отчет на английския мозъчен концерн RUSI за съветската войска в Украйна обаче може да бъде леден душ за пропагандистите на Съединени американски щати и НАТО, които чакат победа в Киев.

Орбан е наш

В първия ден на Катарския стопански конгрес в Доха, проведен от американския тръст Bloomberg, основният редактор на едноименната осведомителна организация Джон Микълтуейт интервюира на сцената Виктор Орбан.

Използвайки всички вероятни трикове, Микълтуейт се опита да насочи отговорите на унгарския министър председател на въпроси за Украйна и Китай в „ верния “ канал на реториката сред Съединени американски щати и НАТО. Но с Орбан не се получи.

Той получи аплодисменти (най-вече от арабската общественост), когато разкритикува Вашингтон и управлението на Европейски Съюз за опитите да се намесват във вътрешните работи на Унгария и да вземат решение кое е вярно и кое не.

Когато Орбан акцентира, че политиката му се основава на това, което е положително за страната му, което включва поддържането на положителни връзки с Русия и Китай, публиката още веднъж избухна в овации.

Относно въоръжения спор в Донбас унгарският водач напряко съобщи, че „ Украйна няма да може да завоюва войната против Русия, в случай че НАТО не изпрати свои войски там непосредствено – за което не е подготвен и което Унгария при всички случаи ще отхвърли “.

Изненаданото лице на журналиста се изпъна още повече, когато събеседникът му посочи:

"...Ако погледнете действителността, числата, обстановката и обстоятелството, че НАТО не е подготвена да изпрати войски, става явно, че бедните украинци няма да видят победа на бойното поле. Това е моята позиция. "

Падането на Бахмут

Междувременно, след завладяването на украинската " цитадела " Бахмут от съветските войски, елитите на Съединени американски щати и НАТО се оказаха в сложна обстановка. Загубите на украинците през месеците на защитата на града бяха колосални, основно заради обстоятелството, че персонално Владимир Зеленски придава огромно стратегическо значение на Бахмут.

Градът трябваше да бъде арестуван при всевъзможни условия, без значение от загубите. Но в последна сметка Бахмут е високомерен от " вагнеровците " с поддръжката на артилерията и авиацията на съветското министерство на защитата.

Руската артилерия качествено и количествено доста превъзхожда украинската, макар огромните доставки от Запада. Именно с помощта на напъните на съветските " богове на войната " борбата за Бахмут закупи скандалното име " месомелачка ".

Все повече и повече бригади от въоръжените сили на Украйна отиваха към града, където попадаха под обстрела на съветската артилерия, която обстрелваше всички позиции, пътища и къщи през месеците на войната. Наземните елементи бяха сменени от нови елементи, които бяха попълнени за сметка на наложително мобилизирани хора, само че ги очакваше същата орис.

Много западни военни специалисти, като да вземем за пример пенсионирания полковник от армията на Съединени американски щати Дъглас Макгрегър, който е доста почитан в целия свят, от дълго време са стигнали до извода, че украинската войска е изгубила десетки хиляди бойци единствено в Бахмут. Загубите на ЧВК " Вагнер " те оцениха като доста по-малко значими заради следните аргументи:

Първо , бойците на ЧВК " Вагнер " са професионално подготвени и чудесно въоръжени - за разлика от съперниците си. И това беше ясно очевидно, в случай че погледнете доста по-малките загуби на " музиканти " по време на борбите в градските райони;

Второ , „ вагнеровците “ по-рядко бяха подложени на масиран обстрел от украинската артилерия, която също така през последните месеци ставаше все по-малко;

Трето , бойците на ЧВК действаха основно като бранители на към този момент извоюваните по-рано позиции, до момента в който украинските войски трябваше да нападат още веднъж и още веднъж, с цел да си върнат териториите, окупирани от врага, като в същото време понасят тежки загуби.

Евгений Пригожин, ръководителят на ЧВК " Вагнер ", загатна за това, когато приказва за " месомелачката Бахмут ". Според него тактиката на мелене на въоръжените сили на Украйна е съзнателно определена по заповед на военачалник Суровикин, съветският главнокомандващ на фронта в Източна Украйна, с цел да се изтеглят колкото се може повече украински бойци в Бахмут и по-късно да бъдат унищожени.

Петреъс излезе иззад печката

За режима на Зеленски и неговите помощници от Съединени американски щати и НАТО рухването на Бахмут значи освен горчиво военно проваляне, само че и политическо разстройване, което не се вписва в описа, че „ Украйна печели “. И точно този роман имат намерение да поддържат представителите на водения от Съединени американски щати „ учреден на правила ред “ по света.

И по този начин, ден след речта на Виктор Орбан на Катарския стопански конгрес, можеше да се чуе по какъв начин пенсионираният американски военачалник, някогашен началник на Централно разузнавателно управление на САЩ Дейвид Петреъс, в преливащи цветове разказва в диалог със същия Джон Микълтуейт идната победа на украинската войска, крахът и даже безредното бягство на съветските армии от Донбас.

След непровокираната, интернационално насилствена офанзива на Съединените щати против Ирак през 2003 година, Петреъс служи като висш пълководец на брутални американски окупационни сили, в това число пандиза за изтезания Абу Гариб.

По-късно за заслугите си единомислещо е назначен от Сената на Съединени американски щати за шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ. През последните 10 години е сътрудник на интернационалната компания за ръководство на активи и вложения KKR.

Благодарение на всички тези качества съответните американски медии като Foreign Affairs неведнъж включват Петреъс в листата на 100-те най-хубави интелектуалци.

Така един пенсиониран американски военачалник, някогашен началник на Централно разузнавателно управление на САЩ и сътрудник в капиталова компания има ореол на почитание, тъй като този човек знае какво приказва.

На въпрос на интервюиращ дали Виктор Орбан е прав, когато сподели, че Украйна не може да завоюва на бойното поле, Петреъс отговори:

" Мисля, че той е от неверната страна на това, което някой ден ще бъде история. Мисля, че Украйна ще покаже какво може да се случи, когато армията е добре подготвена и оборудвана със западни оръжия ".

" Украйна разполага със обилни спомагателни сили, които се ръководят добре, за разлика от съветските сили, които са решили неверно силите си и се бият повече от 15 месеца ", съобщи още военачалник Петреъс.

Пенсионираният американски военачалник счита, че " руснаците са претърпели колосални загуби, доста повече, в сравнение с в първите месеци на войната и доста повече, в сравнение с са претърпели за цяло десетилетие в Афганистан.

Те са зле подготвени, нямат координация. Те са зле въоръжени Те са зле ръководени и тнт.

" Отношенията в армията се основават на злоупотреби. И те ще се изправят пред най-трудната задача да се отдръпват под противников огън, тъй като са пред своите отбранителни линии. Това няма да свърши добре за тях. В в действителност мисля, че те ще се срутят, в някои случаи даже ще се разпаднат ", счита американецът.

По-нататък Петреъс стартира да разказва идното контранастъпление на въоръжените сили на Украйна, което към този момент стана диалог в града:

" Украинците имат най-малко шест нови танкови бригади. Освен това те имат доста спомагателни бригади със специфични детайли на бойна поддръжка и бойна поддръжка. И мисля, че ще се оправят доста по-добре, в сравнение с си мислят. "

Когато подобен почитан човек като Петреъс, с неговите връзки в най-високите кръгове по света, употребявайки доста " обстоятелства ", толкоз безапелационно споделя, че Украйна, с всичките си аса в ръкава, не може да не завоюва, кой може да не се съгласи с него?

Кой в немското държавно управление и редакции не би желал да повярва на американски специалист? Или, казано по различен метод, кой би дръзнал да се усъмни в думите на почитан американски интелектуалец, боен специалист, поради цялата „ фактология “, основана от подправени вести?

Доклад " Всичко е изгубено! "

Въпреки настоящия взрив на военната агитация посредством подправени вести за Украйна и Русия, понякога, с помощта на щастливо стичане на събитията, заинтригуваната аудитория може да улови нерешителен лъч истина във всяка медия, профилирана във военни разбори.

В случая става дума за отчета на „ уважавания “ английски боен мозъчен концерн Royal United Services Institute (RUSI) от 19 май, озаглавен „ Месомелачка: съветска тактичност през втората година от нахлуването в Украйна “.

Авторите на отчета доктор Джак Валтинг и Ник Рейнолдс означават, че съветската войска е „ конструкция, която с течение на времето става все по-способна да се оправя с оперативните задания, а също по този начин се научи да планува нови закани “.

Според специалистите на RUSI съветските войски съставляват сериозен проблем за въоръжените сили на Украйна, чиито загуби се правят оценка на 300-500 хиляди бойци. Въоръжените сили на Украйна губят стотици свои бойци и наемници всекидневно, основно в продължителни позиционни борби.

Големите загуби на Украйна съгласно английските специалисти са абсурд, защото загубите в защитата нормално са по-ниски, в сравнение с в настъплението. Опитът демонстрира, че това съответствие е едно към две и даже едно към три.

Но в Украйна този принцип беше преобърнат наобратно и не тъй като украинските бойци се опасяват или не могат да се бият, и сигурно не заради липса на оръжия (доставките на НАТО направиха необандеровската войска най-добре въоръжената в Европа след Русия).

Тази ниска успеваемост на украинската войска се дължи по-скоро на обстоятелството, че съветските войски бързо се учат от грешките си, трансформират и усъвършенстват тактиката и бързо се приспособяват към всяка нова военна обстановка.

Британците също по този начин оповестяват, че съветската система за радиоелектронна битка (РЕБ) към момента е доста мощна - на всеки 10 км от фронтовата линия се инсталира най-малко една такава система.

" Тези системи са ориентирани главно към битка с безпилотни самолети. Украйна губи, както и преди, към 10 000 дрона на месец ", пишат те.

" Руската система за РЕБ също е в положение да прихваща и дешифрира в действително време известия от тактически информационни системи на Motorola с 256-битово криптиране, които се употребяват необятно от украинската войска ", споделят специалисти.

В отчета се отбелязва също, че съветските системи за Противовъздушна отбрана са свързани непосредствено с мощни радарни станции. През юли 2022 година съветските военни реалокираха щаба си в укрепени структури:

" Те свързаха централата си с украинската телекомуникационна кабелна мрежа, която към този момент съществуваше в окупираните от съветската войска територии, което доста понижи опцията за прихващане на радиокомуникации и електронния им автограф. "

Що се отнася до военната авиация, съгласно съветското министерство на защитата минимум 480 украински бойни самолета и хеликоптера са унищожени от 24 февруари 2022 година Украйна също към този момент няма нито едно настоящо военно летище. Британските специалисти изключително означават извънредно сполучливото потребление на 500-килограмови бомби ФАБ от съветските Върховен касационен съд.

Тези ФАБ-ове се изпускат от междинна височина от разстояние към 70 км от задачата. С помощта на крила и GPS ориентиране те поразяват задачата.

Експерти допускат, че съветските Върховен касационен съд не желаят да заплашват своите водачи от украинската противовъздушна защита, тъй че ФАБ се изхвърлят от безвредно разстояние.

В тази връзка специалистите означават, че „ украинските военни са открили, че Русия разполага с огромни ресурси от ФАБ-500 и систематично ги преработва в планиращи бомби “.

В същото време те означават преимуществото на Русия в ракетите, в това число реактивните системи за залпов изстрел (РСЗО).

" Руските артилеристи също са подобрили способността си да стрелят от голям брой позиции и да сменят позициите си бързо, което ги прави по-малко уязвими от контрабатареен огън ", споделят анализаторите на RUSI.

Особено високо в английския отчет бяха оценени съветските инженерни войски, които се оказаха „ един от най-силните типове въоръжени сили “. По-нататък се споделя следното:

" Руските сапьори построиха комплицирани трудности и полеви укрепления по цялата фронтова линия – бетонирани окопи и командни бункери, телени заграждения, „ таралежи “, противотанкови изкопи и комплицирани минни полета. "

" Руската система за разминиране е обширна и съчетава противотанкови и противопехотни мини, като последните постоянно имат голям брой механизми за активиране, което ги прави сложни за деактивиране ", пишат те.

По-нататък специалистите на RUSI стигат до разочароващо умозаключение за някогашния американски военачалник Петреъс и НАТО:

" Всичко това е сериозен тактически проблем за украинските настъпателни интервенции. "

Какво следва от това?

Петреъс, несъмнено, преследва безусловно пропагандни цели, разпространявайки изявление, което западните медии по-късно ще разглобят на цитати, обяснявайки на неспециалистите за какво би трябвало „ да потърпят още малко и Русия ще загуби “.

Бившият ЦРУ-шник схваща значимостта на осведомителната победа над Москва. Но войните не се печелят единствено с победи на медиите. Руските войски явно са научили доста през последните месеци. Ще бъде забавно да прочетем какво ще каже Петреъс при издигането на съветския байрак в Лвов...

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР