Виктор Орбан е обсъдил с Доналд Тръмп ракетна сделка и

...
Виктор Орбан е обсъдил с Доналд Тръмп ракетна сделка и
Коментари Харесай

Орбан е обсъдил с Тръмп ракетна сделка и добив на газ в Черно море

Виктор Орбан е разискал с Доналд Тръмп ракетна договорка и рандеман на природен газ в Черно море. Двамата разговаряха във Вашингтон по-рано тази седмица.

 © БГНЕС
Икономиката на Унгария пораства с бързи темпове и страната може да си разреши да построи могъщи въоръжени сили. Тази позиция е изтъкнал Виктор Обран пред Доналд Тръмп, с който се срещна на 13 май в Белия дом.

Унгарският министър председател е декларирал, че военното съдействие е от първостепенно значение за Унгария, тъй като има потребност от увеличаване на противовъздушната си защита.
Виктор Орбан, министър-председател на Унгария:Има неща от военното развиване, за които разчитаме на американците. Във всяка страна съществува стратегическа инфраструктура, която би трябвало да бъде предпазена. В случая на Унгария тя не е задоволителна. Нуждаем се от ракетни комплекси със междинен обхват. Процесът по придобиването им върви добре.
Орбан е изискал от Тръмп поддръжка и за добива на природен газ в румънската част на Черно море, който ще се прави с американско присъединяване, с цел да се сътвори опция на съветския газ.

Сред другите разисквани тематики са били съдействието в НАТО, неконтролираната миграция и опълчването на комерсиалното въздействие на Китай.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР