Виктор Медведчук, задържан от Службата за сигурност на Украйна, свидетелства

...
Виктор Медведчук, задържан от Службата за сигурност на Украйна, свидетелства
Коментари Харесай

Задържаният кум на Путин - Виктор Медведчук, свидетелства срещу Порошенко

Виктор Медведчук, арестуван от Службата за сигурност на Украйна, свидетелства против Петро Порошенко. Той сподели, че някогашният президент е виновен за закупуването на въглища от краткотрайно окупираните територии през 2014-2015 година, а по-късно Порошенко твърди, че е станал притежател на украинския сектор от маршрута Самара-Запад, прочут като тръбата Медведчук.

Показанията на арестувания кум на Владимир Путин разгласява СБУ.

" Започнах да се занимавам с тръбата по молба на Порошенко. И в случай че бъде казано, че е тръбата е на Порошенко, ще е по-подходящо. И не тъй като желая да се оправдая в този момент. През 2016 година президентът Порошенко ме помоли да го направя, като се има поради моите контакти и отношението на управлението на Руската федерация към мен по отношение на закупуването на тръбата или Transcarpathian-WestTrans, които я притежаваха “, твърди Медведчук.

Според него Порошенко е похарчил 23 милиона $ за закупуване на дизелов водопровод посредством фиктивни контракти и е спечелил повече от 42 милиона $.

Медведчук сподели, че едно от доказателствата, че тръбата в действителност принадлежи на Порошенко, е прекратяването на изпомпването на дизел през май 2019 година, когато избраха нов президент на Украйна.

Задържаният кумна Путин съобщи още, че изкупуването на въглища от краткотрайно окупираните територии през 2014-2015 година е осъществено с присъединяване на Порошенко.



Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР