Виктор Медведчук - известен съюзник на Кремъл в Украйна, официално

...
Виктор Медведчук - известен съюзник на Кремъл в Украйна, официално
Коментари Харесай

Подозират в държавна измяна известен съюзник на Кремъл в Украйна

Виктор Медведчук - прочут съдружник на Кремъл в Украйна, публично беше подложен под съмнение в държавна измяна и опит за кражба на национални запаси в анексирания от Русия Крим.

Този ход е част от разрастващи се сурови ограничения против Медведчук, почнали през февруари. Опозиционният народен представител и предприемач беше подложен на наказания по-рано през годината дружно с близки до него хора, а три телевизионни канала, притежавани от негов съдружник, бяха свалени от ефир.

Генералният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова сподели, че е подписала " отчетите за съмнение против двама депутати от украинския парламент - М. и К. "

Според Интерфакс-Украйна и други медии буквите се отнасят за Медведчук и Тарас Козак - притежател на три телевизионни канала, подложени на наказания през февруари.

Кремъл остро подлага на критика суровите ограничения против Медведчук, който отхвърля да е направил нещо неправилно и дефинира дейностите против себе си и свои сътрудници като противозаконни и целящи да отклонят вниманието от грешките в политиката на украинското държавно управление.

Медведчук е украински жител, само че има близки връзки с съветския президент Владимир Путин, за който споделя, че е кръстник на щерка му.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР