Виктор Марков, Габриел Донев и Симон Антони Иванов се класираха

...
Виктор Марков, Габриел Донев и Симон Антони Иванов се класираха
Коментари Харесай

Марков, Донев и Иванов се класираха за втория кръг на турнира по тенис в Пазарджик

Виктор Марков, Габриел Донев и Симон Антони Иванов се класираха за втория кръг на сингъл на интернационалния шампионат по тенис на клей в  Пазарджик с награден фонд 15 хиляди $.
18-годишният Марков, който взе участие с " уайлд кард " надви над квалификанта Викторио Маркисели (Аржентина) с 6:0, 6:3 и реализира първа победа при мъжете във веригата на Световната федерация ITF.

Донев пък започва с триумф над квалификанта Кейн Гансли (Дания) с 6:3, 6:1, а за място на четвъртфиналите ще играе против номер 7 Симоне Ронкали (Италия), който през предходната седмица доближи до финала на различен шампионат от същия сан в Пазарджик.

Държавният първенец навън за 2022 година Илиян Радулов, който в неделя завоюва купата на първото съревнование от веригата на Световната федерация ITF в града, прекъсна победната си серия след проваляне от поставения под номер 6 Рикардо Балцерани (Италия) с 4:6, 1:6. 17-годишният Радулов поведе с пробив за 3:2, само че в следствие загуби 10 от идващите 12 гейма и беше отстранен. 

Третият в схемата Симон Антони Иванов, полуфиналист в шампионата през предходната седмица, пласира 9 аса и в профил италианеца Габриеле Мария Ноче с 6:4, 3:6, 7:6(8), откакто навакса закъснение от 1:3 гейма в третия сет. Ноче приключи с 15 аса. Във втория кръг Иванов ще срещне различен италианец - Луиджи Сорентино.Петият българин в главната скица поединично - 32-годишният някогашен национал Александър Лазов, който се включва с " уайлд кард ", стартира преди минути срещата си от първия кръг против Марко Мичели (Италия). За Лазов това е първо присъединяване в интернационален шампионат от септември 2019 година, когато за последно игра на " Чалънджър " в Истанбул (Турция).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР