Виктор Кашай, който е новият председател на Съдийската комисия към

...
Виктор Кашай, който е новият председател на Съдийската комисия към
Коментари Харесай

Новият шеф на съдиите у нас: С Боби Михайлов имаме една и съща цел

Виктор Кашай, който е новият ръководител на Съдийската комисия към , даде изявление, в което приказва за " новото предизвикателство ", което поема. Той загатна и президента на родната централа Борислав Михайлов и призна, че имат една и съща цел.
" Не е въпросът, че след Русия поемам България. Търся ново предизвикателство, където мога да съм потребен с възстановяване на равнището на съдийството. Сега е уместно време, тъй като българското съдийство се нуждае от нов подтик. България и Унгария имат доста общи неща - дребни страни с не доста съдии, само че това способства за по-доброто развиване на качеството на реферите. Може да им се обърне повече внимание по настрана.
Подобряването на съдийството е неспираща активност. Ако работите 10 години по усъъвршенстването, това отново няма да е задоволително. Появяват се нови провокации, промени. Договорът ми е за година и половина, само че това е просто първата стъпка. Всичко е допустимо да се случи след този интервал " - стартира той пред " Диема спорт ".

" Имах предварителни диалози с Президента Михайлов. Обсъждахме обстановката онлайн, след това се срещнахме. Оказа се, че имаме една и съща цел. Неговото предпочитание е да усъвършенства работата на Семеен кодекс, аз одобрих да дам моя опит, с цел да се реализира. Кабаков е едно от най-коментираните имена в европейското съдийство, само че нямам изключително огромна информация върху българските съдии. Запознах се с броя на тимовете, структурата на шампионата, гледах някои обстановки от efbet Лига. Опитвам се да се изучавам ден за ден.
Не забравяйте, че ВАР е нов план в България. УЕФА няма да назначи за топ мачовете ВАР съдии с дребен опит. Трябва да се натрупа опит и в случай че след време някой арбитър покаже качества, може да продължи дружно с Кабаков в екип.
Ще работя с младите и с по-опитните, няма значение какви са. Важно е отличното показване на терена. Ако не имаме вяра на новите съдии, на новото потомство, може да изпуснем шанса да предлагаме съдии за европейските клубни шампионати в бъдеще " - добави още Кашай.
Съвсем скоро пък друго " ново попълнение " на родната централа .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР