Виктор Иваненко, първият ръководител на КГБ на Руската федерация е

...
Виктор Иваненко, първият ръководител на КГБ на Руската федерация е
Коментари Харесай

Почина легендарен шеф на КГБ

Виктор Иваненко, първият началник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на Руската федерация е умрял през днешния ден на 76 години. Председателят на Комисията по осведомителна политика към Държавната дума на Русия Александър Хинщайн изрази съболезнованията си.



„ Виктор Иваненко, първият и единствен ръководител на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на РСФСР, умря на 76-годишна възраст. Той оглави републиканското Комитет за Държавна сигурност (на СССР) незабавно след основаването му през май 1991 година ”, сподели Хинщайн.

" Взема интензивно присъединяване в битката против закононарушения против страната като персонално задържа ръководителя на руското Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Владимир Крючков. През ноември-декември с сан на министър оглавява Агенцията за федерална сигурност: по този начин за малко се наричаше организацията на " Лубянка "...

Въпреки демократичните си възгледи Иваненко направи всичко допустимо да резервира службите за вътрешна сигурност на кръстопътя на епохите и да не допусне окончателното им раздробяване. Той ми описа по какъв начин през есента на 1991 година едвам не паднал на колене пред Елцин, когато научил, че последният е заречен на западните си сътрудници да отстрани системата за държавна сигурност ", написа Хинщайн в канала си в " Телеграм ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР