Виктор Черкесов, бивш съдружник на Путин и бивш ръководител на

...
Виктор Черкесов, бивш съдружник на Путин и бивш ръководител на
Коментари Харесай

Близък до Путин, превърнал се впоследствие в негов отявлен критик, почина след тежко боледуване

Виктор Черкесов, някогашен съучастник на Путин и някогашен началник на Федералната работа по надзор на опиатите, е умрял " след тежко боледуване " на 72-годишна възраст в Санкт Петербург. Черкесов беше следващият от доближените до съветския президент, които започнаха обществено да го подлагат на критика за метода, по който ръководи Русия.

Черкезов отговаряше за сигурността в Санкт Петербург в интервала, когато градът се бе трансформирал в " престъпната столица " на Русия поради големия брой убийства, които оставаха неразрешени.

През 2007 година някогашният помощник на стопанина на Кремъл разгласи, че съветските секрети служби са корумпирани, защото са под командването на Путин. Тогава той предизвести, че сътрудниците, вместо да бъдат " воини ", защитаващи страната, забогатяват като " търговци ".

След направените изказвания Путин загатна, че Черкосов също не е непогрешим, като сподели, че " счита за несвоевременно сходни проблеми да се излъчват в медиите ". Впоследствие Путин го уволни и го в профил от вътрешния си кръг.

Черкесов е пенсиониран военачалник и някогашен чиновник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Втората му брачна половинка, Наталия Чаплина, управлява новинарска организация, която е тясно обвързвана с съветските служби за сигурност, отбелязва 20minutos.



Черкесов и Путин по времето, когато бяха другари (Wikimedia Commons)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР