Виктор Божинов, който е режисьор и продуцент на филма Възвишение

...
Виктор Божинов, който е режисьор и продуцент на филма Възвишение
Коментари Харесай

Режисьорът на Възвишение захапва нов шедьовър

Виктор Божинов, който е режисьор и продуцент на кино лентата " Възвишение " по романа на Милен Русков, се заема и с екранизирането на идващия му шлагер – " Чамкроия ".

Божинов избра да заяви новината на 16 април в 15.20 ч. - същия ден и час, в който е осъществен атентатът в софийската черква " Света Неделя " през 1925 година

Режисьорът разгласява във Facebook и корицата на сюжета, озаглавен " Чамъ-Кория " - план за игрален филм на Виктор Божинов по романа на Милен Русков.

Литературното събитие " Чамкория " към този момент откри нов живот в театралното си преобразяване с режисьор Явор Гърдев и Захари Бахаров в ролята на колоритния софийски типаж бай Славе.

Виктор Божинов разгласява и фрагмент от сюжета, в който бай Славе оцелява при атентата в " Света Неделя ":

ЕКСТ. ЦЪРКВАТА СВЕТА НЕДЕЛЯ – ДЕН

16 Април 1925 година – 15.20 ч.

Славе съумява да излезе, промушвайки се сред хората, които са се скупчили към входа на черквата в опит да се набутат вътре. Поема си надълбоко въздух. Захапва цигара и я възпламенява. Дърпа си надълбоко няколко пъти, оглеждайки оживлението по площада, който е цялостен с жители и военни.

БА-А-А-А-А-М!!!

Бай Славе е изхвърлен като пиле от взривната вълна. Строполява се на земята. Около него падат части камънак и тухли. Той закрива главата си с ръце и притихва. Наоколо внезапно настъпва " адска тишина ". Славе му се коства, че е оглушал от трясъка на гърмежа. Предпазливо се оглежда, обръща се и се изправя. Наколо лети прахоляк и мазилка.

От входа на църквата излиза една жена, като замаяна, цялото и лице е в кръв. Няколко бойци се втурват към нея. Славе се втурва дружно с тях. Звукът се връща още веднъж, само че към този момент това е тон от паникьосани хора, пищящи и стенещи от болежка, примесени с виковете на бойците, които се пробват да се ориентират и провеждат в злокобната обстановка.

БАЙ СЛАВЕ (ЗК)
Е в такава минута внезапно ти
просветва, че всички са луди!...
Как че живеем аз на тая земя измежду
тия луди същества! Те могат да ти
създадат всичко. У хората разсъдъкът е
сламка, крепи се на косъм. Не можеш
да разчиташ на него. Да духне малко
ветер и край, нема разсъдък!...
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР