Виктор Баранец обяви голяма заплаха за руските военни край Бахмут:

...
Виктор Баранец обяви голяма заплаха за руските военни край Бахмут:
Коментари Харесай

Ето каква заплаха има за руснаците край Бахмут: Това не трябва да става

Виктор Баранец разгласи огромна опасност за съветските военни край Бахмут: „ Това не може да се допусне “. Обстановката в региона на основния град остава тежка. Експертът искрено приказва за проблемите, които към този момент пречат на цялостното освобождение на селището.

Руските въоръжени сили и бойците на ЧВК " Вагнер " съвсем обкръжиха украинския гарнизон, който се е открил в Бахмут. Въпреки видимо очевидния излаз от борбата в тази област, въоръжените сили на Украйна не престават да оказват твърда опозиция.

Ръководителят на Донецката национална република Денис Пушилин съобщи по " Россия 24 ", че врагът изтегля нови елементи към града, макар заплахата да се окаже в казан.

Нещо повече, на един от обектите силите на киевския режим даже направиха " много дръзновен " опит за контраофанзива. Тя обаче не реализира триумф. Ръководителят на ДНР увери, че украинската войска в този момент няма потенциал за дейно контраатакуване.

Виктор Баранец, боен наблюдаващ на вестник " Комсомолская истина ", приказва за настоящата конюнктура и вероятните закани в региона на основния град в ефира на " Цариград. Основна стратегия ".

ВСУ към момента има късмет

Подразделенията на постоянните войски на Русия и ЧВК " Вагнер " реализираха забележителен прогрес в Бахмут. Според събеседника на " Първи съветски " в действителност по-голямата част от града към този момент е освободена:

" Сега Бахмут към този момент се управлява на три четвърти от нашите войски. А Евгений Пригожин към този момент заби знамето на своята ЧВК " Вагнер " в една от административните здания. "

" Факт е също, че няколко от най-обучените елементи на украинската войска бяха изтеглени от града под прикритието на нощта и ситуирани в околните гарнизони ", добави специалистът.

Това обаче може да се преглежда като опасност за нашите бойци. Разгърнатите елементи на врага през днешния ден са ситуирани покрай Бахмут, с цел да могат в комфортен миг да се трансфорат в „ четирима юмруци “, които ще се опитат да деблокират града.

" Тази заплаха е действителна. Ако пропуснем този миг, може да се случи доста неприятно: нашите елементи, които ревниво се бият за Бахмут, при отрицателен сюжет могат сами да се окажат в казана. Това не може да се допусне, по тази причина е значимо да се планува опасността “, сподели Баранец.

Какво пречи на освобождението

Освен това Баранец обърна внимание на обстоятелството, че по този начин наречените диванни специалисти в този момент са загрижени за един въпрос:

" Нашите жители постоянно се обръщат към съветските военни: питат за какво, споделят те, сме се занимавали с Бахмут толкоз дълго, за какво го взимаме толкоз постепенно, за какво копаем там три месеца? ", сподели той.

" Вие, с цел да получите обикновени знания за това какво е Бахмут от военна позиция, най-малко погледнете броя на капиталните здания в града, в които ширината на стените от време на време надвишава един метър. Тези здания се употребяват оптимално от украинската защита ", изясни специалистът.

Събеседникът на Царград изясни, че това е логиката на врага през днешния ден: той се пази, с цел да не съобщи града и да остане жив, защото режимът в Киев не бърза да изтегля елементи от въоръжените сили на Украйна по политически аргументи.

Време е съветските сили да разрешат недоразуменията

Експертът уточни, че както постоянните елементи на съветската войска, по този начин и ЧВК " Вагнер " играят основна роля в завладяването на Бахмут. Между ръководителите на тези контингенти обаче, за жалост, остават пропуски, които е значимо най-сетне да бъдат позволени.

Пригожин упорства за доставяне на " вагнеровците " с муниции и това е безусловно разумно искане, защото ЧВК има голям принос за триумфа на СВО. Но вероятните спънки в доставките са ясни: Министерството на защитата би трябвало да има някаква правна база за изпращане на патрони и всичко останало.

И още веднъж всичко опира до „ лошотия въпрос “, акцентира източникът на „ Първи съветски “. За десети път в Държавната дума се повдига тематиката за нуждата от узаконяване на ЧВК " Вагнер ", само че " някаква магическа мощ " към момента не разрешава на чиновниците да преминат от думи към каузи.

Междувременно е извънредно време да се разпише в законите какъв статут би трябвало да имат частните военни компании, какви връзки да имат с Министерството на защитата, кой да доставя муниции на вагнеровците и така нататък

" Оттук и цялото това комплициране. Срам ме е да приказвам за това. Това би трябвало уверено да постави край. Някои депутати късат ризите си от брадата до долу, говорейки за величието, смелостта и героизма на " вагнеровците ". Но когато би трябвало да вдигнете ръка и най-малко да приемете проектозакон, тези хора по някаква причина свеждат очи към дъното ", съобщи той.

" Скъпи другари, може да се натъкнем на доста неприятни неща на бойното поле. Закон апелирам! И момчетата - както ЧВК " Вагнер ", по този начин и постоянните войски - вършат едно нещо: те се бият за Русия против общ зложелател ", - заключи Баранец.

Превод: СМ

Геополитически десант и в Троян с доцент Валентин Вацев, проф. Людмил Георгиев и трима Румен Петков-ци

Очакваме ви. Поканете и ваши другари и близки. Ще научите най-важните и геополитически и вътрешнополитически вести от най-хубавите български анализатори.



Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР