Вики Томова продължава в Хонконг след трилър срещу словенка"Щастливата губеща"

...
Вики Томова продължава в Хонконг след трилър срещу словенка"Щастливата губеща"
Коментари Харесай

Вики Томова продължава в Хонконг след трилър срещу словенка

Вики Томова продължава в Хонконг след трилър против словенка
"Щастливата губеща" от квалификациите Виктория Томова мина сполучливо първия кръг на мощния шампионат в Хонконг с награден фонд 750 000 $. Първата ни ракета се наложи над 79-ата в света словенка Далила Якупович с 6-3, 2-6, 7-6 в дуел, който продължи два часа и 10 минути.

След като си размениха по един сет, в решителния трети Вики поведе с 2-1 с пробив, само че словенката отговори с незабавен рибрейк. Томова нанесе нов удар в доста значим миг - в деветия гейм тя стигна до преднина с 40-30 на подаването на Якупович и осъществя брейкбола, повеждайки с 5-4. Българката сервира за победа в мача, само че Якупович още веднъж съумя да върне пробива и изравни 5-5. След това се стигна до още една замяна на пробиви и последва тайбрек. Томова поведе с 6-3 и постави завършек на разногласието с ас, оползотворявайки първия си мачбол. Нейна съперничка във втори кръг ще бъде победителката от мача сред словачката Кристина Кучова или латвийката Елена Остапенко.

С класирането си за втория стадий Томова си подсигурява 7 195 $ от наградния фонд и 30 точки за международната класация. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР