ВиК – Пловдив продължава със скандалните обществени поръчки под диктовката

...
ВиК – Пловдив продължава със скандалните обществени поръчки под диктовката
Коментари Харесай

Санкции? ВиК – Пловдив купува УАЗ-ки от Русия за 540 000 лева

ВиК – Пловдив продължава със скандалните публични поръчки под диктовката на новия шеф на сдружението – Огнян Кулишев. В серия от материали TrafficNews пусна по какъв начин водното сдружение харчи своя капитал през инхаус процедури за нова и остаряла техника, непосредствено договаряне за разнообразни услуги, а в това време тъжби в Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд стопират съществени поръчки за витално значими материали за действието на ВиК.

През друга социална поръчка ВиК – Пловдив ще закупи нови съветски фургони УАЗ, които ще се внесат през медиатор - едноличен търговец от Плевен. Така, до момента в който по-голямата част от държавното управление поддържат глобите против Русия, държавно сдружение, подчинено на Министерство на регионалното развитие от квотата на Има Такъв Народ, налива запас в тяхната стопанска система.

Поръчката е била пусната при започване на годината за покупка на фабрично нови високопроходими транспортни средства вид „ фургон” за период от 24 месеца. Стойността на поръчката е 450 000 лв. без Данък добавена стойност или 540 000 лв. с данъка, като против нея се чакат 15 транспортни средства.

На първи април от ВиК – Пловдив са отворили ценовото предложение на компанията Едноличен търговец „ Карбон – Александър Атанасов”. Той е предложил против 33 500 лв. без Данък добавена стойност да достави високопроходимо транспортно средство „ УАЗ” модел 374195, създадени 2022 година. Срокът за доставка е 145 дни след поръчката на водното сдружение.

Фирмата, която ще достави колите е плевенска и се занимава с импорт и търговия на авточасти за УАЗ от Русия, като в уеб страницата и написа, че посредничат за покупка на нови коли от марката. Опитахме се да се свържем с формалното представителството на УАЗ за повече информация, само че телефоните, посочени на уеб страницата не са дейни.

Все отново разговаряхме по телефона с Александър Атанасов, с цел да го попитаме при какви условия могат да се доставят подобен вид коли. Той сподели, че няма никакъв проблем с вноса на коли от Русия поради обстановката с Украйна или глобите на Европейски Съюз, само че сега цените и периодите за доставка са по-големи. Все отново при интерес, той сподели, че може да даде оферта.

Решението за избора на компанията е подписано от ВиК – Пловдив, само че към момента не е подписан контракта с компанията. Ценовата оферта е била дадена на 7 март – при цени преди два месеца. По думите на плевенския предприемач сега цената на една сходна УАЗ-ка излиза към 40 000 лв. без Данък добавена стойност.

Ако той откаже доставката на фургоните, то от ВиК – Пловдив ще би трябвало да прекратят поръчката.

Още за поръчките на ВиК – Пловдив, вижте в линковете:

Снимка: „ УАЗ” модел 374195, създаден 2022 година



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР