ВиК – Пловдив подписа договор с ЕТ „Карбон – Александър

...
ВиК – Пловдив подписа договор с ЕТ „Карбон – Александър
Коментари Харесай

ОБЗОР: ВиК – Пловдив все пак купи УАЗ-ките от Русия, Брезово отбелязва празника на розата

ВиК – Пловдив подписа контракт с Едноличен търговец „ Карбон – Александър Атанасов” за закупуването 13 транспортни средства УАЗ. Това се случва макар скандалните към поръчката и назначената инспекция от районния министър Гроздан Караджов.

Преди дни в профила на куапувача на „ Водоснабдяване и канализация” ЕООД е оповестен контракта с компанията. От него излиза наяве, че компанията от Плевен ще достави против 33 500 лв. без Данък добавена стойност високопроходимо транспортно средство „ УАЗ” модел 374195, създадени 2022 година. Срокът за доставка е 145 дни след поръчката на водното сдружение. Общата сумата е 540 000 лв. с Данък добавена стойност и ще бъде за 13 транспортни средства.

Софийски консорциум сред „ Вейл конструкции” и „ София Асфалт” ще извършва реконструкцията на бул. „ Хаджи Димитър”. Комисията към Община Пловдив е отворила само тяхната ценова оферта за обекта от 40-милионния заем, а другата компания кандидатствала – „ Парсек груп” е била отстранена.

Все още няма решение на комисията за избор на реализатор, като то се чака тази седмица, а по-късно да стартира и 14-дневния период за обжалване. Управителят на „ Парсек груп” Бончо Бонев съобщи, че не възнамеряват да подават тъжба в Комисия за защита на конкуренцията, с цел да не спъват плана и реконструкцията на булеварда.

Офертата на компанията е 3,749 млн. лв. без Данък добавена стойност, която съответствува с прогнозната цена. Максималният период за осъществяване е 240 календарни дни. Въвеждането в употреба на приключения обект би трябвало да стане не по-късно от 30 ноември 2023 година.

Високият блок в регион „ Западен” на улица „ Иван Стефанов Гешев” към този момент година и половина чака да бъде саниран с европейски средства, само че това по този начин и не се случва. Въпреки че ползата от компании към ограниченията по енергийна успеваемост е огромен, до момента са се провалили три публични поръчки. В началото на май градските управляващи прекратиха поръчката поради техническа неточност и пуснаха нова поръчка за обновяването на жилищната постройка за близо 1 млн. лв..

Офертите за блока трябваше да се отворят на 10 юни, само че Комисия за защита на конкуренцията образува произвеждане по поръчката след тъжба от Едноличен търговец " Биров - Гомо – Огнян Стоилов ". Фирмата от Благоевград, която е осъществила едвам 13 хиляди лв. оборот за предходната година, апелира критериите на поръчката. Така отварянето на офертите ще бъде отсрочено, до момента в който не се произнесе Комисия за защита на конкуренцията.

Градският превоз в Пловдив има популярност, че не от най-комфортните, само че за сметка на това, не и от най-редовните. Въпреки че в последната година превозвачите извършват курсове с близо 30% по-малко от постоянните написания, има линии, за които и това понижаване не е задоволително, с цел да извършват маршрутите си на 100%.

Читател на TrafficNews , който е постоянен ползвател на една от проблематичните линии – номер 10, изрази недоумението си от работата й.

Пловдивчанин зареди 40 литра и половина газ, а бутилката му в никакъв случай не е побирала повече от 37 литра, показа той. Този случай е казус за мен, въпреки да карам на газ от над 30 години, описа Власи Тонков.

Вижте отговора на бензиностанцията и мнението на специалист по тематиката:

Леко земетресение е усетено в Пловдив тази нощ.

Земетресението е било с магнитуд от 2.4 по Рихтер и е станало в 02:27 ч. нощес.

Пожарникари избавиха две 10-годишни деца от Бенковски. Децата решили да се разходят с велосипедите си в покрайнините на обитаемото място, където имало изоставена селскостопанска постройка. Невинната игра обаче се трансформирала в рисково прекарване, откакто децата се качили на покрива на 6-метрова сграда и не съумели да слязат. Едното от момчетата позвънило на тел 112 и потърсило помощ. Към мястото бил изпратен екип пожарникари от Трета работа. Неточното изложение на местността и неналичието на противоположна връзка с децата, които към този момент не отговаряли на телефон, затруднили огнеборците.

След близо час търсене обаче децата били открити и избавени.

Повече от половината строителни бизнесмени /51,2%/ плануват да вдигнат цените на парцелите през идващите три месеца. Това демонстрира регулярно провежданото от Национален статистически институт Наблюдение на стопанската обстановка през май 2022 година Данните приказват за доста изменена настройка в строителния отрасъл, поради че в края на 2021 година едвам към 34% от мениджърите предвиждаха покачване на продажните цени.

Община Брезово отбелязва празника на розата през днешния ден. Специални посетители за събитието бяха посланикът на Италия Джузепина Дзара и почетният консул на Италия в Пловдив Джузепе Де Франческо, които направиха разходка из най-голямата розоварна на Балканския полуостров – тази в село Зелениково.

Почетните посетители бяха посрещнати от група гайдари и под звуците на национална музика ги закичиха гердан от рози. Дзара и Франческо не скриха приятната си изненада от топлото посрещане и до момента с българската просвета.

Шефът на Роскосмос Дмитрий Рогозин заплаши България с нуклеарна ракета Сармат, поради изказванията, че е затворила въздушното си пространство за самолета на Лавров. Вчера стана ясно, че България, Северна Македония и Черна гора не пускат аероплан на съветския външен министър Сергей Лавров да мине през тяхното въздушно порстранство, с цел да иде на посещаване в Сърбия на 6 и 7 юни. По-късно новината бе доказана и от говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

По подигравка на ориста България стартира европейското състезание по повдигане на тежести в Тирана с „ нула “ и го приключи с най-гръмкия си триумф през новия век, а и за последните 30 години. Националите завоюваха първо място в отборното класиране - към този момент освен при мъжете, както предходната година, а и в общата класификация, което не се бе случвало в историята на родното повдигане на тежести.

Ръководството на Българския футболен съюз и президентът Борислав Михайлов показват мощното си отвращение от държанието на българския народен тим при снощната пагубна загуба от Грузия. Категорични сме, че националната фланелка е чест, горделивост и голяма отговорност – все качества, които отсъстваха от представянето на тима ни в последния дуел.

Техническият шеф на националните тимове Георги Иванов - Гонзо ще поеме краткотрайно националите за идващите два мача.

Вчера Ясен Петров подаде оставка, а България има още два мача през тази седмица.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР