ВиК Пловдив е сключило договор с едноличния търговец Карбон -

...
ВиК Пловдив е сключило договор с едноличния търговец Карбон -
Коментари Харесай

Ще купили ли ВиК Пловдив руски УАЗ-ки за 540 хил. лв.?

ВиК Пловдив е сключило контракт с едноличния търговец " Карбон - Александър Атанасов " за покупката на към 15 съветски високопроходими коли УАЗ.

Случаят нашумя поради моралния проблем до каква степен е удачно да се купуват съветски коли при изискване, че Москва води война против Украйна. Към момента няма възбрана за импорт на съветски коли в Европа и не е наложено ембарго на тази стока, обясниха търговци на коли пред Mediapool. Те показаха обяче, че множеството съветски коли не дават отговор на техническите условия на Европейски Съюз във връзка с екология и сигурност и по тази аргументи се продават доста малко от тях.

Обществената поръчка към момента не е финализирана. Договорът е подписан в края на април, само че към момента не е качен в

" Чакаме предписание от притежателя и в случай че той каже да не се завърши договорката, тя няма да бъде приключена ", сподели пред Mediapool инж. Огнян Кулишев, шеф на ВиК Пловдив. Той уточни, че предшественикът му на поста преди години също е купил съветски УАЗ-ки. Този тип автомобил е желан от ВиК сдруженията, тъй като са евтини, със задвижване 4х4 и правят чудесна работа, изясни Кулишев.

Вицепремиерът и министър на районното развиване Гроздан Караджов е упълномощил инспекция на активността на сдружението на Инспектората на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ). Освен това е разпоредил на правния отдел на ведомството да изготви мнение дали договорката е позволена предвид на наложените от Европа наказания против Русия, споделиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие пред Mediapool.

Поръчка за съветски " уазки " за 540 000 лева

Обществената поръчка за покупката на към 15 нови високопроходими автомобила вид " фургон " с планирана стойност 450 000 лева без Данък добавена стойност (540 000 лева с ДДС) е оповестена при започване на февруари преди Русия да нападне Украйна.

В търга взе участие единствено един претендент - Едноличен търговец " Карбон Александър Атанасов ". Той предлага цена от 33 500 лева без Данък добавена стойност за един автомобил и период на доставка до 145 дни, откакто получи поръчка от ВиК Пловдив.

Договорът е подписан в края на април, откакто към този момент Москва води война против Киев.

Армията също е оповестила поръчка за аварийни елементи на съветски коли

Автомобилите УАЗ се оказва, че се употребяват необятно от разнообразни държавни ведомства. Националната електрическа компания разполага с към 3500 такива. Държавните горски стопанства също имат към 700. Ползват се още от държавното дружество " Язовири и каскади ", Планинската контролно-спасителна работа и други държавни компании и институции.

Българската войска също разполага главно с съветски машини. Затова не е инцидентно, че неотдавна е оповестена социална поръчка за доставката на аварийни елементи за УАЗ, ЗИЛ и ГАЗ, наред с марките " Тойота ", " Волво ", " Мерцедес ", " Шкода " и други. Поръчката е на стойност 222 500 лева без Данък добавена стойност., а крайният период за подаване на предложенията изтича в среднощ на 12 май.

Автомобилни търговци обясниха пред Mediapool, че съветските високопроходими коли са желани от държавната администрация поради ниската им цена и положителната им проходимост на труднодостъпни терени.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР