Вик ООД- Димитровград може да стане собственост на ВиК ЕООД

...
Вик ООД- Димитровград може да стане собственост на ВиК ЕООД
Коментари Харесай

Купува ли Вик –Хасково ВиК- Димитровград ясно на 30 юли 

Вик ООД- Димитровград може да стане благосъстоятелност на ВиК ЕООД - Хасково за 552 000 лева, в случай че Община Димитровград гласоподава „ за “ договорката. 51 от капитала на димитровградското сдружение е благосъстоятелност на страната, а останалите са на общината. Сделката е по отношение на прекосяване на активността по даване на ВиК услуги към ВиК -Хасково, което е оператор за региона. Общото заседание на Вик- Димитровград ООД е планувано за 30 юли, тогава ще стане ясно ще има ли договорка или не.

Въпреки че мина към обособената територия на ВиК –Хасково, Димитровград задържа доста по- ниска цена на водата. Тя е,е1.86 лева за кубик, до момента в който в останалите общини на обособена територия заплащат 3.52 лева При почналото преди години обединяване Община Димитровград е единствената в страната, която е съумя да контракти цена за каузи си в комерсиалното дружество. Местната власт не еднократно е отстоявала позицията си, че е срещу шоковото повишаване на водата и че държи за опазване на заетите в сдружението хора.

Ако димитровградското сдружение не стане част от хасковското, несъмнено за оператор, има заплаха област Хасково да не резервира статута си на консолидирана територия и се рискува загуба на европейско финансиране. Според регионална администрация става въпрос за 700 млн. лева, нужни за вложение в бранша и мрежата. Обновяването на инфраструктурата обаче с изключение на с безвъзмездното финансиране от Европейски Съюз ще стане и парите на клиентите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР