ВиК инженерът и дългогодишен преподавател в УАСГ проф. д-р инж.

...
ВиК инженерът и дългогодишен преподавател в УАСГ проф. д-р инж.
Коментари Харесай

МРРБ промени управлението в „Български ВиК холдинг“

ВиК инженерът и дълготраен учител в УАСГ проф. доктор инж. Ганчо Димитров става ръководител на Надзорния съвет на „ Български ВиК холдинг “, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.  

С решение на министъра на районното развиване и благоустройството ръководството Андрей Цеков ръководството на Холдинга става двустепенно, като задачата е страната да реализира директен контрол върху структурата и дъщерните ѝ сдружения.

ВиК Холдингът ще се ръководи от 5-членен Надзорен съвет и 4-членен Управителен съвет. Новата управителна конструкция на сдружението е подадена към Търговски указател, където тече процедурата по вписването ѝ.

Целта на връщането на двустепенната форма на ръководство е да се усъвършенства работата във ВиК бранша, да се засилят плановете за рационализация на ВиК мрежата и инфраструктурата, да се осъществят редица огромни водни планове, с които да се усъвършенства качеството на предлаганите услуги за жителите, да се подкрепят ВиК операторите при реализацията на плановете им с европейско финансиране, да се подхващат ограничения за финансовото излекуване на ВиК сдруженията от структурата на ВиК Холдинга.

В Надзорния съвет влизат още и инж. Росица Димитрова, Богомил Петков, Кирил Симеонов и Дафинка Семерджиева.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР