„ВиК” ЕООД - София инвестира 6 287 243 лв. в

...
„ВиК” ЕООД - София инвестира 6 287 243 лв. в
Коментари Харесай

„ВиК” ЕООД-София инвестира 6 287 243 лв. в реконструкция на ВиК мрежата на с. Опицвет

„ ВиК” ЕООД - София влага 6 287 243 лева в реорганизация на водопроводната мрежа на с. Опицвет, община Костинброд. Проектът планува да бъдат сменени 11 251 м тръбопровод, от които към 9 058 м селищна водопроводна мрежа и сградни отклонения. Финансирането е обезпечено посредством капиталов заем от „ Български ВиК холдинг “ ЕАД.

Началото на строително-монтажните работи бе обещано с церемониален водосвет и в наличието на представители на ВиК оператора, проектанта, строителя, надзора, вложителя, община Костинброд.

„ Радвам се, че сме с изпълнен ангажимент – това е началото на цялостната замяна на водопроводната мрежа на Опицвет, и завършек на терзанията на хората, свързани с водата. Селото е част от една от най-големите водоснабдителни системи в региона. Със сигурност, когато бъде приключен, планът ще усъвършенства услугата за жителите и бизнеса в селото”, сподели шефът на „ ВиК” ЕООД – София инж. Иван Иванов. Той изрази голямата си признателност към ВиК Холдинга, оценил тази инвестиция като значима и финансирал осъществяването на плана. Инж. Иванов акцентира, че резултатът от реализирането на плана ще бъде доста огромен и прикани жителите на селото за повече самообладание по време на строително-монтажните действия през идващите 6 месеца.

Старият и мощно амортизиран етернитов тръбопровод е измежду най-често авариращите в обслужваната от „ ВиК “ ЕООД - София територия. С подмяната му ще бъдат понижени неотчетените водни количества на сдружението, ще се понижат разноските за електрическа енергия.

Диаметърът на новите водопроводи в селото е най-вече 90 мм, а материалът е полиетилен с спомагателен предпазен горен пласт. Новите тръби ще заменят амортизираните тръби от етернит (азбестоцимент), които са причина за многочислени повреди и висок разход на електрическа енергия.

Предвижда се създаване на 3 основни водопроводни клона, общо за двете зони - висока и ниска, както и второстепенни водопроводни клонове. Мрежата е проектирана след изпълнено хидравлично оразмеряване, което дава опция за съвременно и мъдро обмисляне и ръководство на водоподаването и водопотреблението в региона.

В плана са приложени и най-съвременните нормативни условия за допустимите скорости на водопотребление при естествена работа и при положение на пожар. За задачите на противопожарната сигурност, по водопроводната мрежа в селото, са планувани 40 броя пожарни хидранти. Срокът за довеждане докрай на плана е 6 месеца.

СНИМКА: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР