ВиК-Дупница е с нов управител след проведен от Общината конкурс

...
ВиК-Дупница е с нов управител след проведен от Общината конкурс
Коментари Харесай

Благоевградчанка е новият управител на ВиК-Дупница

ВиК-Дупница е с нов шеф след извършен от Общината конкурс за поста и решение на съветниците. Дружеството и в тежко положение - със отговорности над 1 благ. лв. и организационни проблеми.

Новият шеф на ВиК в Дупница е Красимира Иванова от Благоевград, която на един стадий е раблотила във водното сдружение в прилежащия Перник, съобщи БНР.Досегашният шеф инж. Илия Илиев е освободен от поста, само че не и от отговорност, стана ясно на последната сесия на Общински съвет.

Големият проблем за ВиК са повишените отговорности, съгласно финансисти това е от неактуализираната цена на питейната вода, която от 11-12 години не е променяна - 1,37 лева за куб. метър.

Не се прави и вложение по подмяната на ВиК мрежата в 16-те села, за което Общината прибягна до банков заем от 1 благ. лв..

Допълнително напрежение основава и това, че от юни м.г. Общински съвет гласоподава решение ВиК сдружението на напусне ВиК асоциацията в Кюстендил.

Засега това не се осъществя - някои от общините са срещу, а и Министерство на регионалното развитие не е излязло с безапелационна позиция по проблема.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР