ВиК-Бургас днес е спряла водата във вилна зона Росенец“. За

...
ВиК-Бургас днес е спряла водата във вилна зона Росенец“. За
Коментари Харесай

Въпреки протеста: ВиК-Бургас спря водата във вилна зона „Росенец“ 

ВиК-Бургас през днешния ден е спряла водата във вилна зона „ Росенец “. За това алармираха пред Искра.бг . от Сдружение „ Росенец-67 “. Хората са безапелационни, че няма да одобряват решението на ВиК-Бургас и няма да подписват никакви документи .

На 22 юли жителите на местността излязоха на. Причината за недоволството им е поради прекъсване на водоподавенето отстрана на ВиК-Бургас поради насъбрани сметки. Водното сдружение сложи ултиматум на жителите на вилната зона, че на 29 юли ще им спряна водата , в случай че не платят за интервал от 5 години. Сумата е 228 000 лв..

По думи на жителите прекъсването на водата става дни преди оповестената дата .

Припомняме ви, че настояванията на протестиращите бяха за нов тръбопровод, който е планиран и заплатен от членовете на Сдружение „ Росенец-67 ”. Но до този миг локалната власт не е го е осъществила. Според хората отлагането му поражда систематичните проблеми с отчитането на показанията на водомера , благосъстоятелност на ВиК-Бургас. Гражданите също желаят да се изградят противопожарни кранове , защото зоната е гориста, а през летния сезон пораждат много пожари.

Хората са безапелационни, че въпросът им би трябвало да бъде позволен и да имат вода, другояче ще подхващат по-сериозни дейности .

Очакваме вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР