ВиК – Варна“ започва ремонти и по пътя Варна –

...
ВиК – Варна“ започва ремонти и по пътя Варна –
Коментари Харесай

С пари от ЕС! Резилът е пълен – ремонт на ВиК мрежа коства 540 дни

„ ВиК – Варна “ стартира поправки и по пътя Варна – курортен комплекс (к.к.) „ Златни пясъци “, където ще бъде сменен тръбопровод, заяви шефът на сдружението инж. Веселин Русев. Финансирането е в границите на огромния план за водния цикъл на крайморския град, съобщи Българска телеграфна агенция. Работата по този сектор по проект би трябвало да продължи 540 дни, изясни Русев. По думите му водопроводът ще стигне до Т-образното кръстовище преди курортния комплекс.

Русев акцентира, че този сектор би трябвало да се извършва редом с построяването на колектор и трасе на кръстовището на входа на Варна от автомагистрала „ Хемус “. Изпълнителите в двата региони са разнообразни.

В региона на кръстовището ще се слагат двуметрови канални тръби, добави Русев. Той посочи, че платната на булевардите ще се затварят поетапно, а придвижването, което в този регион е извънредно натоварено, ще бъде пренасочвано по обходни направления.

Проблемът е, че Община Варна към момента не е дала утвърждение за обходното придвижване на колите, допълниха от „ ВиК “. Очакванията са това да стане най-късно в четвъртък. Общината е изпратила писмо още през февруари до сдружението, в което се показва, че работата в региона на бул. „ Владислав “ би трябвало да стартира от 1 октомври и ние сме в цялостна подготвеност, сподели Русев.

По думите му всяко закъснение би довело до утежняване на обстановката и опция срокът за осъществяване от 120 дни да не бъде спазен. Знаците за пренасочване на придвижването към този момент са сложени, само че стоят покрити, добави Русев. Според него в четвъртък ще стане ясно дали Общината ще подпише нужните документи и действителната работа ще стартира.

Утре ще бъде включен новоизграден огромен тръбопровод, част от основния тръбопровод Варна – к.к. „ Златни пясъци “, сподели още шефът на „ ВиК “. По думите му тръбата е от голяма важност за зареждането на вилните зони и курортния комплекс. Освен това замества различен остарял тръбопровод с паралелно трасе, който постоянно аварира.

Всички тествания на новите тръби са завършени, в този момент ще стартира асфалтирането на улиците, които бяха прокопани поради полагането на тръбите. Русев добави още, че дейностите на „ ВиК “ в местностите Горна Трака и Долна Трака са завършили. Сега строителните компании би трябвало да оправят улиците.

Средствата за плана за водния цикъл на Варна са по Оперативна стратегия „ Околна среда “, напомни неговият началник Сава Коев. И акцентира, че не трябва да има никакви забавяния при осъществяването на другите сектори, защото през 2026 година всички строителни действия би трябвало да са завършили.

Инфо: narod.bg

 

 

Тагове: Варна ВиК ремонт
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР