ВиК – Варна отчита печалба от над 2 млн. лева

...
ВиК – Варна отчита печалба от над 2 млн. лева
Коментари Харесай

ВиК – Варна отчете печалба от над 2 млн. лева, тегли заем от 25 млн. лева

ВиК – Варна регистрира облага от над 2 млн. лв. за миналата 2022 година. За интервала приходите на сдружението са повече от 21 млн. лв., а разноските близо 19.9 млн. лв.. Това разгласи шефът на ВиК – Варна инж. Веселин Русев, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Към края на предходната година потребителите на услуги, предоставяни от сдружението, са съвсем 350 хиляди От тях над 318 хиляди са физически лица.

Към края на декември 2022 година вземанията от неточни клиенти са в размер на 14.7 млн. лв., а правосъдните и присъдени вземания са 5.4 млн. лв..

Предстои да бъдат изтеглени заеми в размер на 25 млн. лв.. Единият от 24.6 млн. лв. е по отношение на индексацията на договорите за осъществяване на обектите от огромния план на ВиК, който тече сега, а другият от близо 1.2 млн. лв. е за покриване на разноските по подмяната на авариралия тръбопровод в региона на Паметника на Почивка. Обслужването на заемите има 3 години гратисен интервал и ще бъде за период от 15 години. Лихвеният % е 5.11 на 100.

От сдружението регистрират загуби на вода от 60 % за целия окръг. Основният проблем е в селата, а не във Варна. Някъде някои дребни селища стартират да се заселват и остарелите 70 – годишни мрежи не могат да отговорят на потребностите, уточни инж. Русев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР