ВиК – Шумен внася днес искова молба срещу КУМЕР ООД

...
ВиК – Шумен внася днес искова молба срещу КУМЕР ООД
Коментари Харесай

ВиК – Шумен внася искова молба срещу КУМЕР ООД във връзка с неоснователни финансови претенции за неизпълнени от доставчика услуги

ВиК – Шумен внася през днешния ден искова молба против КУМЕР ООД по отношение на всички суми, представляващи комерсиална надбавка по член 6, алинея 3 от Договора, които са начислени и фактурирани незаконосъобразно от КУМЕР ООД и в нарушаване на Договора, за което ВиК – Шумен е уведомило доставчика на електрическа енергия.

„ Вода ще има. Считаме, че дейностите на КУМЕР ООД са непозволени по няколко аргументи: от една страна сред ВиК – Шумен и КУМЕР ООД няма настоящ контракт, защото същият е едностранно преустановен от доставчика на електрическа енергия на 13.04.2023 година От друга страна, КУМЕР ООД не са изпълнили договорите си отговорности, включени в комерсиалната надбавка, чиято изискуемост ВиК – Шумен оспорва. Доставчикът на електрическа енергия КУМЕР ООД в никакъв случай не е предоставяло Допълнителните услуги, както са посочени в контракта, свързани с ръководство на потреблението, обмисляне на разноските за електрическа енергия и енергийна успеваемост, с което са ощетили както ВиК – Шумен, по този начин и клиентите на сдружението “, сподели Иван Пушкаров, шеф на ВиК - Шумен.

Допълнително, със своите незаконсъобразни дейности, КУМЕР ООД заплашва сигурността на водоснабдяването на район Шумен. Доставчикът на електрическа енергия не разполага със законово право да взема решение зародилите финансови разногласия сред него и ВиК – Шумен посредством прекъсване на тока към уреди, които водоснабдяват обслужваната от ВиК – Шумен територия и всички разногласия, които могат да зародят сред доствчика на електрическа енергия КУМЕР ООД и ВиК – Шумен следва да бъдат решавани само и единствено по правосъден ред.

ВиК операторът удостоверява, че ще заплати всички дължими суми за действително предоставени услуги и употребявана електрическа сила.

„ Неприемането на бизнес проекта е другата причина, заради която сдружението ни не е в положение да генерира задоволително доходи, с цел да се покриват оперативните разноски. Около 70% от всички оперативни разноски са свързани с електрическата енергия. За съпоставяне, през 2020 г тези разноски бяха 30%. “, сподели шефът на ВиК – Шумен, Иван Пушкаров. „ Обръщаме се към членовете на Асоциацията по ВиК да подходят отговорно и да одобряват бизнес проекта на сдружението, с цел да сме в положение да работим обикновено, “, добави Пушкаров.

Цените на услугите на ВиК – Шумен остават непроменени за последните няколко години като през това време цената на електрическата енергия е скочила от 106,36 лева на мегават час през 2019 г до 518,46 през 2022 година и към сегашния момента е 301,03 лева на мегават час.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР