„Вижте всички експертни анализи, които се базират на анализ на

...
„Вижте всички експертни анализи, които се базират на анализ на
Коментари Харесай

Иван Хиновски: Няма риск за газовите доставки за Европа


„ Вижте всички експертни разбори, които се базират на разбор на опасности, на маркетингови изследвания приказват, че има задоволителни ресурси на течни горива. По значим за нас е въпроса за природния газ. Аз бих споделил, че няма никакъв риск, тъй като две са главните аргументи. Първо, стопански Газпром в никакъв случай няма да се реши от този голям доход. 185 милиарда $ получават от продажба на газ в Европейския съюз и както днеска е декларирал Газпром и пред един от главните си сътрудници в западна Европа - австрийската компания ОМВ, заявява, че няма да има прекъсвания. Всички поръчки за продажби на газ за западна Европа, за Австрия и за България към днешна дата са изпълнени. Тоест в разгара на войната няма никакви признаци, че ще има ограничавания, прекъсвания и по този начин нататък “, сподели енергийният специалист Иван Хиновски в bTV Новините.

Според него, в случай че въпреки всичко има усложнения с доставките на га, те могат да бъдат преодолени, в случай че минен на 50% ползване на синьото гориво

„ Топлофикация може да мине на пестелив режим. Торовите фабрики, както по време на Коронавирус рецесията краткотрайно стопираха “, разяснява специалистът.

Според него може да компенсираме и част от неналичията с импорт на полутечен газ от Гърция следователно.

Хиновски съобщи, че няма данни за корумпирани от „ Газпром “ чиновници на „ Булгаргаз “ по образеца на някогашния немски канцлер Герхард Шрьодер.

По думите му постоянно в бранша има някакво лобиране за някакви компании в бранша, а що се отнася до уволнения някогашен шеф на „ Булгаргаз “, уточни, че там тече инспекция за „ неговата бездейност “.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР