Вижте видеото по-долу. Това е едно от най-тъжните неща, които

...
Вижте видеото по-долу. Това е едно от най-тъжните неща, които
Коментари Харесай

Слави Трифонов пусна видео с премиера и го свърза с Третия свят

Вижте видеото по-долу. Това е едно от най-тъжните неща, които в миналото съм гледал - министър-председателят на България е събрал голям брой хора в епидемиологична конюнктура и им дава обещание през реката, че до събота те още веднъж ще имат мост. Действието се развива сред българския и европейски град Хаджидимово и българското и европейско село Блатска, само че наподобява на картинка от Третия свят, написа телевизионният водещ и водач на " ИТН ", като споделя видео на премиера.

 Трифонов: ГЕРБ са некомпетентни, аморални, некадърни хорица и без властта са нищо Трифонов: ГЕРБ са некомпетентни, аморални, некадърни хорица и без властта са нищо
А без властта си те са нищо. Некомпетентни. Неморални. И некадърни хорица, които могат да съществуват единствено във властта и посредством властта....
" Изгледайте видеото. А в този момент си представете по какъв начин министър председателят на Швеция, или министър председателят на Испания, или на която и да е друга страна от Европейския съюз, стои от едната страна на брега и се провиква на петдесетина души от другата страна на брега: “В събота ще имате моооост! Дадох пари и за болничното заведение вииии! И за улиците у градо дадох парииии! Чухте лиииии? Ще гласувате ли за менееее? ”
И тук министър председателят вътрешно се любува на ехото от личния си глас, което отвърща: “За мене, за мене, за мене ”.
Изгледахте ли видеото? Посмяхте ли се? Толкова извратени ли сме станали, че можем да се смеем на българската покруса, а не да се разгневим? На кое се смеем? На клетата си орис, оставена в ръцете на няколко самозабравили се властници?
Изгледайте видеото и се замислете. Аз персонално се възнамерявам за пирамидата на Маслоу, която изяснява, че има подчиненост на потребностите, проведени по значимост. В най-ниската част на тази пирамида са главните потребности на хората - да имат храна, да са на топло, да имат мост. Българската покруса е, че близо 2 милиона българи живеят под прага на бедността. Нямат храна и гладуват. А една от последните ми гостенки в предаването, която е енергиен специалист, ме шокира със статистиката, че над 30 % от българите изобщо не се отопляват. Днес минималните температури доближават до минус 10 градуса, а тези над 30 % българи стоят в студа и замръзват.
 Слави Трифонов: Взеха ни свободата, а ние, наследниците на Ботев, имаме цялостното право да бъдем свободни Слави Трифонов: Взеха ни свободата, а ние, наследниците на Ботев, имаме цялостното право да бъдем свободни
" Днес е рожденият ден на Христо Ботев. За това желая да кажа нещо. Мисля, че ние не разбираме какво става. Като оная жаба, дето постепе...
Според Маслоу човек, който не е задоволил тези съществени потребности не може да се изкачва по пирамидата. Не може да се бори за общността, да се стрeми да й бъде потребен, да печели почитание, да е убеден, да се усъвършенства.
Дали гладният и заледен човек се вълнува от корупцията по високите етажи на властта? От чекмеджетата с кюлчета злато? Дали гладният и заледен човек го интересува кой е основен прокурор? Дали го интересува правосъдната промяна? Дали схваща какво е диверсификация?
За гладните и замръзналите е най-важно да има какво да ядат, да са на топло, да имат мост, през който да минават и да се срещат с други хора, да вървят на работа и да изкарват някаква издръжка. Нека не виним тези хора. Нека не виним и тези елементарни хора от видеото. Има разнообразни аргументи те да са там. И доброволни, и недоброволни аргументи.
Всъщност, иска ми се Маслоу да не е прав и даже тези, които са на най-ниското равнище на пирамидата също да се борят за по-доброто на общността. И те да осъзнават потребността от смяна. И те да се борят за нея, с колкото сили и опция имат. Защото истината е, че трябват повече хора, с цел да построим най-важния мост. Кой ли пък ще е да този мост? Това, уважаеми сънародници, е мостът, по който един път вечно да напуснем този бряг на алчността, арогантността, пошлостта, некадърността, мизерията и да преминем от другата страна на брега - там където са същинските полезности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР