Вижте в какъв лукс са тънели арестуваните здравни шефове Арестуваните

...
Вижте в какъв лукс са тънели арестуваните здравни шефове Арестуваните
Коментари Харесай

Нов пробив! Защитени ли са данните на пациентите

Вижте в какъв разкош са тънели задържаните здравни шефове Арестуваните здравни шефове източили 1 млн с подправени предписания Бушонът Йотинов направил признания Стана ясно къде са делили плячката играчите от РЗОК Деспотов трансформирал селската си къща в имение

Пациентите, на които са били изписвани скъпите животоспасяващи медикаменти за лекуването на хепатит С и цироза, даже не са подозирали, че вземат участие в сходна скица. Техните данни евентуално са извличани от системата на Здравната каса, което отваря още един сериозен проблем. От 25 май влиза в действие новият европейски правилник за отбрана на персоналните данни и е добре някой да ревизира по какъв начин ще се оправя с наредбите му НЗОК, откакто в системата за сигурност очевидно има проблеми. 

Някой е събирал информация за всички пациенти, заболели от хепатит С, с цел да може схемата за източването на пари посредством повтаряне на предписания за едни и същи хора да сработи, разясняват осведомени с следствието. 

Според прокурора Светлозар Чераджийски осъщественото от Деспотов и Манев действие е с висока степен на социална заплаха освен заради огромната по мярка присвоена сума и подкупа, само че и заради обстоятелството, че като началници е трябвало да реализират надзор над аптеките и да не позволяват действия, поради които те самите в този момент дават отговор пред съда.     

Междувременно обвиняването изясни, че откритите в колата банкноти са били със същите серийни номера като тези на банкнотите, преведени от банката на аптеката призрак " Изгрев фарма ". По делото има доказателства, че незаконната скица е работила от близо година и общата сума, преведена на " Изгрев фарма ", е над милион.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР