Вижте рецептата, с която ще впечатлите всички на трапезата за

...
Вижте рецептата, с която ще впечатлите всички на трапезата за
Коментари Харесай

С тази лесна рецепта за постна питка ще впечатлите всички на Бъдни вечер

Вижте рецептата, с която ще впечатлите всички на трапезата за Бъдни вечер:

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

брашно - 700 г

вода - 300 - 400 мл топла

сол - 1 ч.л.

бакпулвер - 1 бр.

сода бикарбонат - 1 ч.л.

ябълков оцет - 2 с.л.

олио - 3 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресейте брашното три пъти, прибавете солта и бакпулвера, разбъркайте да се смесят добре. В чаша смесете содата и оцета, откакто шупнат ги прибавете към брашното, дружно с олиото. При непрестанно бъркане на бликам прибавете топлата вода и замесете меко тесто.

Тази стъпка е най-важната за сполучлива содена питка – месете тестото дълготрайно след оформянето му, или до момента в който, като му извършите прорез, в него да има мехурчета въздух. Оформете питка от тестото и я поставете в намазана с олио тавичка. Оставете тестото да престои 15 минути по този начин с цел да се отпусне, преди да я поставите в фурната за печене, надупчете питката с вилица на повечко места.

Поставете тавата в авансово нагрята на 180 градуса фурна и печете за към 30-35 минути до лек златист тен. Намокрете тензух и изстискайте доста добре, извадете изпечената питка и я увийте с него, покрийте със суха забрадка и оставете по този начин за към 10 минути. Сервирайте топла, доста мека и вкусна содена питка, изключително поръсена с шарена сол!
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР