Вижте последните данни за разпространението на коронавируса в България:Прочетете ощеМъж,

...
Вижте последните данни за разпространението на коронавируса в България:Прочетете ощеМъж,
Коментари Харесай

ОБЗОР: Разбиха канал за мигранти с център Пловдив, дават 12 млн. лева за надграждане на „Индра”

Вижте последните данни за разпространяването на ковид в България:
Прочетете още

Мъж, който е завел брачната половинка си в Спешното поделение в болница „ Св. Анна ” във Варна твърди, че е получил жестоко отношение от доктор. Мъжът споделя, че брачната половинка му е била със сериозна контузия в региона на гърдите, което е довело до забележителна загуба на кръв и съгласно него се е наложило гръдният хирург да вземе незабавни ограничения. Оказало се, че хирургът е бил с 1,9 промила алхокол.

Човек е блъснат при секване на пешеходна пътека на бул. " Никола Вапцаров " в Пловдив. Инцидентът е станал тази заран. 
 

Медицинска сестра е нападната в незабавното на пернишката болница, до момента в който се опитвала да зашие раната на пациент. Нападателят е арестуван за 24 часа.

Междусистемната газова връзка Гърция - България ще бъде въведена в употреба на 1 октомври с публична гала в София.

Над 24 часа без вода останаха пловдивчани в район " Южен ".

96 къщи в потърпевшите карловски села Богдан, Каравелово и Слатина ще бъдат обследвани от инженер конструктор поетапно в околните дни.

Община Пловдив най-сетне пусна  публичната поръчка за построяването на система за ръководство на градския превоз и електронното таксуване.  Предметът й е  „ Надграждане, рационализация и поддръжка на система за ръководство на градския превоз и услуги по образуване, администриране и надзор на продажби на публични услуги за градска подвижност “.  Прогнозната стойност на поръчката е 12 млн. лв. без Данък добавена стойност, а видно от документите „ надграждането ” напрактика ще бъде създаване на напълно нова система.

В цялата страна се организираха акции против пазаруването на гласове.

Правителството излезе през вчерашния ден с решение, с което още веднъж уволни ръководителя и членовете на Комисията за отбрана на потребителите. От своя страна КЗП излезе с публична позиция, в която твърди, че служебният кабинет няма законово право да прави това.

Няма да се постановат никакви забрани и ограничаващи ограничения по отношение на провеждането на изборите на 2 октомври. Това разяснява от Добрич министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев. 

Втори ден продължава издирването на 80-годишния Ангел Димитров Байрактаров. Последната връзка с него е била 20:30 ч. на 18.09.2022 в региона на с.Моминско, Асеновградско.

В полицейския арест в Смолян е арестуван водач на товарен автомобил на строителна компания, карал с 3.51 промила алкохол, съгласно информация на ОД на Министерство на вътрешните работи в Смолян.

" Булгаргаз " афишира търгове за доставка на полутечен газ с небосвод до 2034 година. Това разгласи изпълнителният шеф на доставчика Деница Златева на взаимна конференция със служебния министър на енергетиката Росен Христов.

Президентът на БФС Борислав Михайлов изненадващо разгласи, че се надява до година-две в България да се играе край за огромен европейски трофей. Той приказва след откриването на подготвителен терен в Елин Пелин, изработен със средства на БФС за потребностите на детско-юношеския футбол.
 

Министърът на стопанската система Никола Стоянов удостовери, че дълготрайно България се отхвърля от доставки на природен газ от " Газпром ". 
 

Мачът сред Левски и Ботев на 8 октомри ще се играе без аудитория. 

Новото управление на Националната организация за приходите (НАП) е направило кадрови промени в Главна дирекция „ Фискален надзор ”.
 

Проверените язовири за месец септември са 71 от общо 418 - 51 от тях са напълно приключени, 7 са с отчасти осъществени строително-ремонтни действия и 13 броя са без осъществени строително-ремонтни работи. Това съобщи арх. Иван Шишков, длъжностен министър на районното развиване и благоустройството по време на конференция на тематика противозаконното строителство на язовири.

Трима участници в скица за изнудване са открити и арестувани от чиновници на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив. Разследването е извършено по досъдебно произвеждане в отдел „ Криминална полиция “, формирано по няколко идентични сигнали от притежатели на жилищни здания, които били принудени да заплатят фрапантно повишени цени за ремонт на покриви.
 

Клубът на последователите на Ботев разгласи, че управлението на Ботев също ще взе участие в срещата в Община Пловдив за  " Колежа " на 22 септември. 

Пловдивските прокуратура и полиция разрушиха огромен канал за транспорт на мигранти при профилирана интервенция, извършена през последните два дни. Арестувани са 12 души дружно с ръководителя на канала - 30- годишен сирийски жител. В гора, близо до  частен дом, покрай Пловдив са открити и 22-ма мигранти. Претърсени са 6 адреса в Пловдив, Хасково, Харманли и Средец. 

Общинска администрация Пловдив разгласи, че за гласоподаване с преносима изборна кутия на изборите за народни представители за Народно заседание на 02.10.2022г. на територията на община Пловдив са формирани 3 бр. изборни секции.

Футболната Марица чества през днешния ден 101 години от своето учредяване.

Пловдив ще бъде хазаин на финала на Суперкупата по волейбол при мъжете сред Хебър и Нефтохимик.

Автобус на градския превоз в София катастрофира наоколо до блок. Общо осем души са били ранени, а водачът е получил инфаркт и това е повода за злополуката. 

Има огромна заплаха ВМЗ-Сопот да спре индустриалната си активност след няколко месеца, защото не разполага с нужните материали. За това предизвести министърът на стопанската система Никола Стоянов.
 

Общо шест волейболистки на Марица (Пловдив) попаднаха в окончателния състав на женския народен тим по волейбол за идното Световно състезание.
 

Световната шампионка до 20 години Пламена Миткова и нейният треньор Ивайло Русенов завоюваха премиите за състезател и треньор на месец август. 
 

Мащабни строителни действия стартират в авиобаза Граф Игнатиево. Летищната инфраструктура ще бъде осъвременена за приемане на новите изтребители F-16, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Поне 8 души са били ранени в друга степен след конфликт на рейс пренасящ служащи от АЕЦ „ Козлодуй ”с трактор край врачанското с. Бутан. Всички потърпевши са били признати за обзор в болница, само че още няма детайлности за положението им.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР