Вижте мерките, които се очаква да влязат в сила от

...
Вижте мерките, които се очаква да влязат в сила от
Коментари Харесай

Кметът на Бургас въвежда засилен филтър в ясли, детски градини и училища заради грипната вълна

Вижте ограниченията, които се чака да влязат в действие от на следващия ден

До часове се чака кметът на Бургас Димитър Николов да издаде заповед, с която афишира засилени ограничения срещу разпространяването на грипния вирус в детските ясли, детските градини и учебните заведения, научи Флагман.бг. 

Още преди Коледно-Новогодишните празници здравните управляващи оповестиха, че се усилват случаите на пациенти с грипоподобни признаци по Южното Черноморие. 





Така образователните заведения на територията на община Бургас ще проработят в режим на „ засилен филтър “, което значи, че родителите няма да бъдат допускани вътре в постройките, ще бъде осъществяван обзор на гърлото и с безконтактен термометър ще се мери телесната температура на децата на входа. Задължително личният състав ще им припомня по-често да си мият ръцете и да поддържат засилена хигиена. Ще се употребяват дезинфектанти, изключително от личния състав, по-често ще се постанова проветряване и разчистване на пространства и играчки.

В менюто на децата ще бъде включено задоволително количество тонизиращи питиета, като билков чай, мляко, прясно изцедени сокове и цитрусови плодове.

Забранява се посещаването на заболели деца и на заболели чиновници в градините, както и сливането на разнообразни култивиран групи.

Очаква се към средата на януари да стартират да нарастват случаите на грип, по тази причина в Бургас вкарваме превантивно тези ограничения.

Очаквайте детайлности. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР