Вижте кои от тях са получили отлични оценки Емил Василев

...
Вижте кои от тях са получили отлични оценки Емил Василев
Коментари Харесай

Изследване на 18 антивирусни програми показва, че Microsoft Defender натоварва най-много системата

Вижте кои от тях са получили отлични оценки

Емил Василев преди 4 минути 8 Сподели

Най-четени

КриптовалутиЕмил Василев - 16:00 | 09.05.2023

Как биткойн може да трансформира България в най-богатата страна в света

КриптовалутиЕмил Василев - 14:31 | 09.05.2023

Съединени американски щати може да банкрутира на 1 юни, ето какъв е пътят пред криптовалутите

ТелефониТеодора Александрова - 21:55 | 08.05.2023

Гугъл работи върху отстраняването на един от най-големите проблеми на Android

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Много хора избират Microsoft Defender като антивирусен програмен продукт по дифолт, защото той е част от операционната система Windows, само че съгласно ново проучване на няколко разнообразни антивирусни стратегии, продуктът на Microsoft употребява доста повече систематични запаси от другите.

AV-TEST, самостоятелна организация, която прави оценка и класира антивирусен програмен продукт и пакети за сигурност извърши тест на 18 антивирусни пакета за Windows 10. Изследването включваше тестване на стратегиите против към 12 000 мостри на злотворен програмен продукт, смесени в 1,5 милиона файла, с цел да се види кои от тях могат да създадат разлика сред нещо злонамерено и нещо почтено. Проверява се и за рансъмуер, макар че AV-TEST отбелязва, че даже позитивното разкриване не може да предотврати развиването на офанзивата.

18-те стратегии за сигурност, които бяха подложени на тествания, бяха: AhnLab, Avast, AVG, Avira, Bitdefender, ESET, F-Secure, G DATA, K7 Computing, Kaspersky, Malwarebytes, McAfee, Microsoft Defender, Microworld, Norton, PC Matic, Protected.net и Trend Micro.

AV-TEST присъди общо 6 точки за всяка от трите тестови категории: отбрана, продуктивност и приложимост.

Добрата вест за тези, които я употребяват, е, че Microsoft Defender получи съвършени оценки от 6 точки в категориите отбрана и ползваемост, само че оценката 5 от 6 точки, която получи за продуктивност, е най-лошата от всички тествани стратегии.

„ Най-високото редовно натоварване в теста беше генерирано от Windows Defender Antivirus. Тъй като систематичното натоварване е доста по-високо от това на останалите артикули, Defender загуби цяла точка, като по този метод приключи с 5 от 6 точки в отдела за продуктивност. “

пишат от AV-TEST

Не беше обяснено в детайли какъв брой огромно е било натоварването на системите на Defender и какъв брой зле се е показал по отношение на другите антивирусни стратегии.

На други места 14 от 18-те стратегии получиха оценка Топ артикул за това, че получиха 17,5 точки или повече. Microsoft Defender, ESET, Microworld и PC получиха 17 точки, само че AV-TEST акцентира, че те към момента оферират доста надеждни равнища на сигурност, просто са позволили няколко дребни неточности.

Най-лошата оценка от всички категории беше дадена на PC Matic в раздела за приложимост, което му донесе най-ниската обща оценка (15). AV-TEST откри, че PC Matic е идентифицирала много повече от 20 подправени позитивни резултати и блокирани приложения.

Шест продукта съумяха да получат съвършена оценка от 18 точки: Avast, Avira, Bitdefender, G DATA, Kaspersky и Trend Micro.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР