Вижте как най-големите телевизии са се облажили с рекламни пакети

...
Вижте как най-големите телевизии са се облажили с рекламни пакети
Коментари Харесай

Министърката с костенурката похарчила 9,2 млн.лева държавни пари за собствения си пиар

Вижте по какъв начин най-големите малките екрани са се облажили с рекламни пакети за нещо, което никой не вижда 

Министърът на туризма в оставка Зарица Динкова, която стана известна на първо място със спасяването сухоземна костенурка край морето след водното злополучие в Царево, е похарчила 9.2 млн. лева с Данък добавена стойност през последните 9 месеца за реклама на страната в български и непознати електронни медии, като договорите са подписани на директно договаряне.

Това излиза наяве от информация по Закона за достъп до социална информация. Подходът и изборът на медии още веднъж остава прикрит, както при всички министри на туризма досега.

Рекламата на България не се разисква авансово с сектора и на кои пазари има нужда от нея. Освен това страната ни няма нови клипове и послания от 4 години насам, които да предизвикат в новата действителност. Последните бяха основани по време на Ковид пандемията при някогашния вицепремиер и министър на туризма Марияна Николова, написа сайтът .

От българските медии най-вече средства са предоставени на трите национални малките екрани, демонстрира справката. Бюджетът за Нова телевизия е 1.26 млн. лева с Данък добавена стойност. Толкова са планувани още за БТВ и за Българска национална телевизия. „ Дарик радио “ получава 184 000 лева с Данък добавена стойност.

За „ Про нюз България “ са отделени 41 000 лева с Данък добавена стойност за показване във в. „ 24 часа “ на 10 малко известни обекта от България. Никой от сектора обаче не е разкрил и видял тези обекти, а за сметка на това имаше редица публикации в отбрана на министър Зарица Динкова да остане на поста. Трите национални малките екрани също в никакъв случай не пуснаха информации за исканаха оставка на Динкова от сектора.

„ От години и при този министър работи правилото: Който слушка – директория “, разяснява проф. Георги Рачев, зам.-председател на Българската асоциация на туристическите организации (БАТА) и притежател на туроператора „ Географски свят “.

Според него изборът на български и непознати медии, както и рекламата на българския туризъм, не са коментирани с сектора авансово. Той добави, че към този момент четвърта година страната ни няма нов клип и възобновяване на марката. Освен това на вътрешния пазар би трябвало да бъдат рекламирани малко известни места, които да притеглят българите. В тях би трябвало да се разсъни животът, а не всеобщите дестинации, които се пълнят по този начин или другояче с туристи, акцентира проф. Рачев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР