Вижте как изглежда България в очите на една рускиня, която

...
Вижте как изглежда България в очите на една рускиня, която
Коментари Харесай

България през очите на една рускиня

Вижте по какъв начин наподобява България в очите на една рускиня, която е живяла повече от 10 години у нас:

1. Българите са доста толерантни и доброжелателни към чужденците. Към руснаците в това число. Практически всички хора на междинна възраст и по-възрастните приказват съветски и могат да кажат 2-3 изречения.

2. Толерантни са и към говорещите британски. По-младите приказват добре и чудесно британски.

3. Абитуриентските балове се честват доста охолно. Колкото по-скъпа ти е роклята или костюма и колкото по-скъпа кола те вземе от бащиния дом, толкоз по-добре.

4. Любимата алкохолна напитка е ракията. Бива гроздова, сливова, крушова, кайсиева. Най-благородно известната марка е „ Бургас 63 “. Приготвя се на село за зимата. За да се свари ракията, всяко село си има публичен котел.

5. На второ място е мастиката. Това е анасонова водка. Прието е да се пие с айран – кисело мляко, разредено с вода. (Мастиката съгласно мене рядка гнусота, само че всеки с усета си).

6. Младите пият всичко марково: водка, уиски, текила. По-възрастните – уиски. Коняк може да се откри доста мъчно.

7. Стандартната вечер на служащия: шопска салата на масата, ракия и футбол по малкия екран. На градус: свинско със зеле. На изтрезняване чорба от свински вътрешности: шкембе-чорба.

8. Стандартната вечера на градската интелигенция: бира/водка/уиски в кварталното кафене. Собственикът нормално познава всички гости и знае техните истории. Вечерта нормално се разисква неприятното ръководство и политика. Има и дребен магазин за всичко, което ви е належащо: от самун до прахуляк за пране.

9. Кафето е национална напитка. Обикновено заран се отива в кварталното кафене и се купува в пластмасова чашка кафе, приготвено от еспресо машина. Носи се у дома или се пие на някоя скамейка с цигара. Нормално е да вземете чашката със себе си в колата/маршрутката/автобуса и да си го пиете на път за работа. Процесът на пиянство на кафе стартира в 7 -7:30.

10. Когато се пристигна на работа, е обикновено да се пие кафе с сътрудници в границите на 1-2 часа, да се осбъжда персоналния живот или дилемите за деня. Бе значение какъв брой е незабавна или значима работата за деня. Често кафето се пие с кока-кола.

11. Ако си офисен служащ, то обядът е нещо свещено. Състои се от 2-3 ястия. Най-вече солети, крекери или ядки. На път за у дома е обикновено да се яде баничка.

12. Стандартната закуска/фастфуд – баничка (листове тесто със сирене, спанак и т.н.)+кисело мляко или боза (ферментирала напитка, направена от просо).

13. На Коледа се готви баница с изненади. В нея се поставят монети, банкноти, шансове и така нататък По тях се предсказва какво ще се случи през идната година. Коледа в днешно време се чества с католическа Европа – на 25 декември.

14. Вторият народен празник е Гергьовден на 6 май. В тези дни е признато да се върви по селата при роднините и да се пече цяло агне или коза, пълнени с ориз и дроб сарма. В тези дни в столицата и в други огромни градове няма хора и коли. Тишина.

15. Друг народен фастфуд се явяват полуфабрикатите на скара. Наденици, кюфтета и изобщо всички месни артикули. Често се сервират като хот дог в питка, със сосове и салати. Много е вкусно, изключително в дребните градове и села, където домакинът се грижи за своята известност. На гарите е по-добре да не се яде. Боклук.

16. При цялата своя приемливост, българите доста не обичат рецензии от чужденци. Дори когато е изразена деликатно. За положително образование се счита, когато хвалиш. В отговор, несъмнено, получаваш и ти хвалба.

17. Децата са съвсем всичко. За разлика от рускинята, която се грижи повече за мъжа си, българката се грижи за детето. А мъжът е спомагателна мощ. И експлоатирана във всички връзки. Знам едно семейство, където бащата се връща от работа, с цел да стопли и постави обяда на 15-17 годишни деца. Понеже те са още деца и не знаят по какъв начин вярно да употребяват електричеството.

18. Лицемерието и завистта са на всички места. Особено в провинцията. Нормално е в случай че съседът се снабди с пари и си купи кола или нещо друго, да се окаже в частична изолираност. С него престава да се приказва изключително непримиримо.

19. Много омъжени дами не се усещат пълноценно, в случай че нямат най-малко един ухажор. Мъжете също не отстъпват. За доста мъже секс-приключението с рускиня е съвсем като да спечелиш трофей на „ Уимбълдън “.

20. Ако българинът има потребност от нещо, той „ влиза под кожата ви “. Става най-хубавия ви другар, грижи се, оказва помощ, дава ви назаем пари с думите „ Върни ми когато можеш, не е незабавно “. Плаща ви сметките в заведенията. Но всичко това единствено досега, когато получи нужната услуга, предмет или каквото там му е било належащо. След този миг незабавно си желае „ неспешния “ дълг. Винаги е ангажиран с достоверен предлог. Контактът се приключва колкото се може по-скоро. Не се заблуждавайте.

21. Наред с всичко това в никакъв случай няма да ви кажат, че говорите погрешно на български. Или че изобщо не говорите. Това не е признато във възпитаното общество. В съшото време доста се изненадват, когато владеет добре езика. Или за какво руснаци, които живеят повече от 10 години в България, не са научили езика. Има и такива хора, да.

22. Когато схванат, че сте руснак, незабавно питат – от кое място? Следващата общоприета фраза е по какъв начин те са били в този завършек на екскурзия. И по какъв начин им е харесало. Очевидно това същ е учтив поклон.

23. Те в никакъв случай не са желали да бъдат 16 република на Съюз на съветските социалистически републики. Българите по природа са доста пресметливи и умеят доста добре да пресмятат парите си. Тодор Живков доста добре употребявал Съюз на съветските социалистически републики като дойна крава.

24. Циганите са същинско главоболие. Те живеят в свои региони. Почти гета. Малцина от тях работят на трудов контракт. Като цяло, живеят в бараки. Без улеснения, светлина и канализация. Обикновено живеят на обществени помощи. Които, от своя страна, биват плащани от останалата част от популацията. Масово се включват към енергото нелегално. Затова енергокомпаниите слагат таблата 2-3 метра над земята. Нормално е в столицата на оживено шосе да видиш циганска каруца.

25. Отивате на посетители: българите са доста гостоприемни. Но има и такива, които поставят на масата единствено една бутилка уиски и чинийка с ядки и чипс. Но това даже сред българите се смята за непристойно. За подобен хазаин ще се каже, че той е лаком и се пробва да икономиса от всичко. Прилично е на масата да се сложат 3-4 ястия, в това число и сладки. Всичко зависи от степента на непосредственост и алчността на домакина.:)

26. Купешките торти и сладкиши са разнородни на тип, само че идентични на усет. Вероятно тъй като се употребява една и съща марка изкуствена сметана за готвене. И „ ръчнонаправените “ сладки са същата работа. Руската овесена каша (която аз мразя) е 100 пъти по-добра.

27. Във всички дребни магазини и супермаркети се продава едно и също. Това значи, че и в кварталния магазин, и в „ Била “ се продават едни и същи типове сирене, салами, самун, мляко, месо и така нататък

Б.р. – текстът е оповестен със съкращения.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР