Вижте, има едни несъвместими неща. Например, несъвместимо е да не

...
Вижте, има едни несъвместими неща. Например, несъвместимо е да не
Коментари Харесай

Несъвместимо е да не харесваш Путин, но да обожаваш путиновата олигархия, която ти купува скъпи неща

Вижте, има едни несъвместими неща. Например, несъвместимо е да не харесваш Путин и в това време да обожаваш путиновата олигархия, която ти купува малоумно скъпите първокласни марки и прави дебелите сметки в Сен Тропе, Монако и швейцарските курорти

Несъвместимо е да се дереш с цялостно гърло какъв деспот е Владимир Владимирович, до момента в който стискаш палци някой милиардер от обкръжението му да брои яките пачки за турбо-надценения ти лондонски или парижки апартамент.

Несъвместимо е също по този начин да изразяваш тревога от възходящото съветско въздействие, само че и да нямаш проблем да изпереш някоя и друга съветска кинта.

За страдание, в последното десетилетие, че и повече, сходни несъвместимости се трансфораха в норма. И тези несъвместимости не засягат единствено комплицираните отношение "ЕС-Русия ", те се разпростряха като метастази на всички равнища в Съюза ни. Ето, аз да вземем за пример познавам човек, който хубавичко плюе Бойко Борисов и в това време бръмчеше на държавни поръчки по времето на Бойко Борисов. Несъвместимост.

Лицемерието се оказа една доста добра маска, а говоренето за полезности се оказа умел грим, които доста майсторски прикриваха тeзи несъвместимости.

Това време свърши. И то свърши през днешния ден. Тази война е смут за Украйна и урок за всички нас. Не може по едно и също време да си честен и лаком, не може да си както от едните, по този начин и от другите, не може под светлината на прожекторите да приказваш за полезности, а в тъмното да проявяваш непоследователност.

Принципите и полезностите не са коктейлни тематики. Принципите и полезностите са нещо, което се отстоява всеки ден и нормално коства скъпо.

Актуалните събития не допускат опазване на позата на необятен разкрач. Защото, колкото и да е комплицирано всичко, най-после постоянно опира до елементарни отговори на комплицираните въпроси.

И всички ние би трябвало да сме изрично против агресора. И против хората му, и против парите му, и против олигарсите му, и против каквото има там, обвързвано с него.

Вече няма време и благоприятни условия за несъвместимости. Това време си отиде. Днес.

Мартин Димитров
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР