Вижте експеримент, който показахме в Денят започва как става преминаването

...
Вижте експеримент, който показахме в Денят започва как става преминаването
Коментари Харесай

Експеримент: Как да шофирате безопасно при заледени участъци?

Вижте опит, който показахме в " Денят стартира " по какъв начин става прекосяването през завой със замръзнал сектор. Демонстрацията, ръководена от автомобилния играч Димитър Илиев, която направихме до телевизионната кула в местността " Копитото ", е с три типа коли - прендо и задно предаване и 4х4.

Димитър Илиев, авто играч: Зимата е един от сезоните, в които е най-трудно за водачите, защотосе дължи най-много на честата промяна на сцеплението. При по-стари коли, когато почувстваме, че задницата губи сцепление, водачът би трябвало да навие десен волан, даже да имаме ляв завой и с композиция лишаване на газта. При предно предаване става по-лесно преодоляването. Отнема се газ единствено. Почувстваме ли, че имаме недозавиване, лишаваме от газта и задържаме кормилото, на където сме го навили. Много страшна е внезапната промяна на ленти. При повторното държание колата нормално губи сцепление и преодоляването става невероятно. През зимата би трябвало да търсим оптималната отмереност и би трябвало да бъдем на по-високи предавки. При зимни условия колите 4х4 постоянно са за предпочитане, само че са и най-скъпи.
Основният съвет на автомобилния играч Димитър Илиев към всички водачи бе да конторлират скоростта си даже да наподобява изсъхнало.

" Ние би трябвало да се опитаме да предвидим рисковете преди да попаднем в някоя комплицирана обстановка. Основните проблеми идват от загуба на сцепление, висока скорост и самоувереност. Проблем номер 1 за пътните произшествия е разсейването. Хората надценяваме своите благоприятни условия, мислим си, че когато управляваме автомобил може да пишем смс-и да мислим за всевъзможни неща.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР