Вижте акцентите от програмата на София филм фест днес: КИНО

...
Вижте акцентите от програмата на София филм фест днес: КИНО
Коментари Харесай

София филм фест: Акцентите за деня |

Вижте акцентите от програмата на София филм фест през днешния ден:

КИНО „ ЛЮМИЕР ЛИДЛ “

19:30 >> ПРЕМИЕРА на „ НЕДАЛЕЧ ОТ РАЯ “, копродукция сред България и Германия на режисьорите Христо Бакалски и Корнел Миглус. Филмът е роман за постоянството, съхраняването на вярата и традициите макар всички условия. Когато преди девет години Мулдавският манастир „ Света Петка “ е опустошен от огромен пожар, в неговите руини в планината
остава да живее игуменката, Майка Юлита. Нейната съкровена фантазия, трансформирала се в задача, е да възвърне духовния дом. В близкото село Мулдава са останали да живеят 15% българи. Но макар тегобата на всекидневието, игуменката получава помощ – от един мюсюлманин и един християнин. Дали това е задоволително, с цел да се сбъдне фантазията.

ДОМ НА КИНОТО

18:00 >> Кино Гурме показва качествена киноселекция, отдадена на храната, напитките, пътешествията и изобщо бохемския метод на живот. Тази специфична стратегия е реализирана традиционно в партньорство с Domaine Boyar. „ ЕДНА ГОДИНА В ПОРТО “ e филм, посветен най-много на културата на известния вид и античните институции, свързани с него,
в които се преплитат английски и португалски обичаи – седмичните обеди за британските производители на порто, игрите на крикет и обичайното състезание с лодки на река Дуеро сред главните производители на вино в региона. 

20:30 >> Киноманите не трябва да пропущат още един прелестен акцент в програмата „ Франкофония 50 “ - кино лентата „ ПАПИША “, копродукция сред Франция, Алжир, Белгия и Катар, на режисьорката Муния Медур. Филмът е история за образованието и равнопоставеността между половете и свободата. Премиерата бе в секцията „ Особен взор “ на фестивала в Кан. Този роман е цялостен с сила и пресъздава по неповторим метод значими аспекти от битката за самостоятелност на дамите в Магреб. 

КИНО „ ОДЕОН “

18:00 >> Вернер Херцог превзема нови територии, смесвайки реалистичния стил на своите документални филми и безпощадно новаторския си киноезик в „ СЕМЕЙНА РОМАНТИКА ООД “, чието деяние се развива в Япония и споделя за компания, даваща чартърен човешки заместници, които клиентите могат да употребяват за всевъзможни потребности. 

20:00 >> Носителят на „ Златна мечка “ от Берлинале 2019 „ СИНОНИМИ “ на Надав Лапид е копродукция на Франция, Израел и Германия – проследена е историята на млад израелец, бивш боец, който бяга в Париж, с цел да скъса с корените си. 

ФРЕНСКИ ИНСТИТУТ – КИНО „ СЛАВЕЙКОВ “

19:30>> „ Татко споделя, че Корея е най-красивата страна на света “, споделя осемгодишната Зин-Ми. „ ПОД СЛЪНЦЕТО “ на майстора-документалист Виталий Мански разкрива повече от Република Северна Корея, в сравнение с ни е разрешено да забележим. 

ЧЕШКИ ЦЕНТЪР

18:30 >> „ КРАКАТИТ “ е черно-бял филм по Карел Чапек на режисьора Отакар Вавра от 1948 година. В болничното заведение е докаран незнаен пациент в делириум - инженер-химикът Прокоп, който продължава да претърпява случилите му се събития. Реалността се преплита с фантазията и той се вижда ранен и отпаднал на брега на реката, където се е озовал след детонацията на последното му откритие – Кракатит. 

КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР „ G8 “

20:15 >> Отличеният с две номинации „ Оскар “ „ МЕДЕНА ЗЕМЯ “ на Тамара Котевска и Любомир Стефанов споделя историята на една от последните пчеларки в съвсем забравено кътче на Европа. 

EURO CINEMA

20:45 >> „ ИЗВИНЯВАЙТЕ, ЧЕ НЕ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) НАМЕРИХМЕ “ на майстора на общественото кино Кен Лоуч.

КИНО „ ВЛАЙКОВА “

20:00 >> Част от стратегия „ Франкофония 50 “ е „ АДАМ “ на режисьорката Мариям Тузани, която с изключителна тактичност показва тематиката за една жена с извънбрачно дете, принудена да се подчинява на патриархалните нрави в Мароко. 

ОКИ ДОМ НА КУЛТУРАТА „ ИСКЪР “

19:00 >> Филмът на италианския занаятчия Марко БЕЛОКИО - „ ПРЕДАТЕЛЯТ “, участвал в състезанието в Кан, споделя за живота на така наречен „ необут на двата свята “ Томазо Бушета, първият осведомител в правосъден развой против мафията в Сицилия през 1980.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР