Виждате какво се случва – нещо, което сме повтаряли 9

...
Виждате какво се случва – нещо, което сме повтаряли 9
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Мафията започна да се самоизяжда

„ Виждате какво се случва – нещо, което сме повтаряли 9 месеца, тези хора се събраха единствено за постове, за пари, за власт и за подялбата на страната на части. Вече стартират от вътрешната страна да си вадят кирливите ризи един на различен. Мафията стартира да се самоизяжда “.

Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя бе безапелационна: „ Абсолютно ненормална и нелогична сглобка през цялото време. Христо Иванов, който седеше в лодката пред сараите на Доган се оказа, че седи в скута на Делян Пеевски да уговаря основен прокурор. Такова морално проваляне и такова политическо двуличие надали сме виждали във всичките години на прехода. Политическа партия и Демократична България, които щяха да борят мафията се прегърнаха с мафията и публично, и документално й предложиха да вземе 50 % от страната. Предателство към всички хора – стотици хиляди, които им повярваха и гласоподаваха за тях “, уточни Корнелия Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия се обърна към медиите, като акцентира: „ Каквото и да ви е отношението към Българска социалистическа партия – някой може да ни харесва, някой не, по всевъзможни аргументи. Но е реалност, че сме единствената партия, което не взе участие в тези сглобки в годините, не взе участие в тези сделки, действителна опция е на всичко това, поредни и кардинални сме в политиките си за отбрана на хората. И това е една от аргументите върху нас да се сипят толкоз бухалки – и вътрешно-партийни и външнопартийни. Но ние продължаваме в тази линия “, безапелационна бе Нинова. бил

По думите й Кирил Петков, който доста постоянно говорел нелепости, обаче прав в едно – казвайки, че задкулисието към този момент седи на първия ред. „ Те сами си го извадиха през днешния ден: Христо Иванов седял в скута на Пеевски – договаряли основен прокурор. Всъщност, доста ми е забавно Бойко Борисов къде е седял? Ако скута на Пеевски е бил ангажиран от Христо Иванов? “, реагира Нинова.

Лидерът на българските социалисти бе безапелационна: „ Със сигурност не сме взели участие в никакви такива сбирки – всички, знаят, че се събират по кабинетите и подмолно договарят нещата. Нищо от това, което се случва в зала не е истината, само че и те си го споделят – задкулисието към този момент е официализирано и седи на първия ред “, акцентира Корнелия Нинова.

Тя добави, че чисто символно Българска социалистическа партия от на следващия ден ще седнат на втория ред, само че акцентира категорично, обръщайки се още веднъж към медиите: „ Абсолютно кардинално го споделям – вие сте с нас толкоз години, че сме единствената партия, която остана чиста от тези мафиотски сглобки и за демонтиране на страната. Защото, нищо в страната не върви – администрация блокирана, бизнес – изплашен и не върви, хора обезпокоени от цени на водата, на мобилни услуги, нищо не се прави, с изключение на да си парцелират страната и да си разпределят постовете. Затова единственият избор е - оставка и нови избори две в едно “, изрично съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

„ Див лобизъм на некомпетентни, алчни и крадливи хора от ПП-ДБ и ГЕРБ. Ядрени енергетици ли са, че те да вземат решения коя да бъде технологията и кой да бъде изпълнителят? “ – по този начин националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов разяснява дейностите на сглобката по избора на строител на нуклеарните блокове на АЕЦ „ Козлодуй “.

По думите му това се прави, тъй като кабинетът схваща, че 7-и и 8-и блок не могат да бъдат издигнати по технологията AP1000 и желае да употребява Народното събрание като щемпел, че няма по-късно те да влязат в пандиза, откакто прокуратурата ги проверява.

„ Не е обикновено на абстрактен план да се дава позволение за градеж. Само и единствено да е тази технология, те са подготвени да подложат цяла България на риск по една несигурна технология, каквато няма в цяла Европа “, безапелационен бе Гуцанов.

Лидерът на Българска социалистическа партия добави измежду него: „ Докато сме в този състав да бъдем поредна и кардинална съпротива, да приказваме истината и да изнасяме всички обстоятелства за корупция самоуверено и без да се огъваме под напън - уповавам се, че на идните избори, след толкоз години твърда позиция, хората ще оценят, че Българска социалистическа партия останахме единствената опция и ще ни дадат по-висок избор. С 23 депутати сега можем просто да приказваме, да осветляваме обстоятелствата, да подлагаме на критика и да предлагаме различни закони “, заключи Корнелия Нинова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР