Виждате, че прокуратурата, апелативеният съд и много силни хора са

...
Виждате, че прокуратурата, апелативеният съд и много силни хора са
Коментари Харесай

Иванчева убедена, че истината ще излезе наяве

" Виждате, че прокуратурата, апелативеният съд и доста мощни хора са против нас. Много е мъчно, само че истината ще излезе ".

Това разгласи преди началото на днешното правосъдно съвещание отстраненият някогашен кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева.

Припомняме, на 19 декември съдът реши да пусне от ареста отстранения от служба кмет на столичния регион " Младост " и нейната заместничка Биляна Петрова. Под домакински арест беше пуснат и третия обвинен по делото - Петко Дюлгеров.

Тримата са упрекнати във взимането на рушвет в изключително огромни размери за издаване на позволение за градеж.

 Спецсъдът отсрочи делото против Иванчева
Спецсъдът отсрочи делото против Иванчева

Причината - документи се намирала в Апелативния профилиран углавен съд

Идеята беше да се приложи новата система с електронна гривна, само че се оказа, че тя към момента не е внедрена. Въпреки това мярката бе изпълнена.

Иванчева благодари на всички хора и медии, които ги поддържат , както и по тази причина, че са зад тях и не са ги предали нито за момент.

Иванчева се надява да бъде продължена мярката й за неотклонение " домакински арест ", тъй като в случай че бъдат върнати в ареста, нямало да бъдат " на еднакъв старт с прокуратурата ".

" Прокуратурата от една година се приготвя против нас по делото. Ние нямаме еднакъв старт на страните, а по закон би трябвало да има подобен ", акцентира Иванчева. Тя добави, че непрекъснато върви на доктор, само че в същото време с това се готи и за делото.

По думите й прокуратурата, апелативният спецсъд и доста други хора са против тях, само че истината напълно скоро щяла да излезе.

 Иванчева и Петрова се жалват в Страсбург
Иванчева и Петрова се жалват в Страсбург

Посочват се нарушавания на евроконвенцията при ареста им

Припомняме, първа инстанция два пъти отсъжда домакински арест като мярка за Иванчева и Петрова. В средата на ноември месец прокуратурата реагира стремително и апелира решението , а също по този начин стремително и още в същия ден Апелативният съд одобри митинга и до действително излизане от ареста на двете обвинени по този начин и не се стигна.

Третият обвинеям Петко Дюлгеров бе освободен под домакински арест, само че по-късно бе върнат в ареста , откакто избухна абсурда с оспорваните способи на дейности на спецпрокуратурата и спецсъда. Няколко дни преди Коледа 2018 година и тримата бяха освободени под домакински арест.

 Иванчева и Петрова са на независимост и ще честват вкъщи
Иванчева и Петрова са на независимост и ще честват вкъщи

Освободен бе и Петко Дюлгеров

Кметът на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева бе показно задържана в центъра на София на 17 април предходната година. Действията на органите към ареста на Иванчева продължиха близо 10 часа, което провокира вълна от отвращение по отношение на метода, по който тя е арестувана. Излязоха и изказвания на сподвижници на кметицата, че по нея н е са открити следи от белязани пари с натривките.

През май месец Иванчева бе отстранена от служба , а Столичният общински съвет избра Румен Русев за изпълняващ длъжността областен кмет на " Младост ".

 Иванчева е сигурна, че е жертва на имотната мафия
Иванчева е сигурна, че е жертва на имотната мафия

Арестът ми беше безспорна циркаджийска история, изясни някогашната кметица

Друг скандал към ареста на Иванчева се разгоря на 1 август, когато тя бе заведена в болница, окована във вериги и на краката.

Преди месец още веднъж около Иванчева и Петрова излязоха нескрито изискванията в следствения арест , като с нарочна позиция по въпроса излезе и националният омбудсман Мая Манолова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР