Виждате, че мерките се налагат заради увеличаване броя на заразените,

...
Виждате, че мерките се налагат заради увеличаване броя на заразените,
Коментари Харесай

Фандъкова каза дали ще затворят столичните детски градини

Виждате, че ограниченията се постановат поради увеличение броя на инфектираните, които през днешния ден в София отново са доста. С трима повече са пациентите, настанени на интензивно лекуване. Това ни тревожи. Надявам се всички жители да се включат интензивно в спазването на ограниченията. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която разяснява обстановката с ковид в столицата.

„ Лично аз считам, че прекосяването отдалечено образование би трябвало да се случи деликатно. В детските градини това е извънредно стеснение за родителите, само че ще реагираме по отношение на обстановката. Не се постанова затварянето на детските градини.

" Трябва да осъзнаем, че спазването на ограниченията е най-важно. Видяхме нощес и лекарите, които ни помолиха за това ", разяснява тя.

" Не считам, че има потребност от спомагателни ограничения. Надявам се да имаме най-малко няколко дни, в които да забележим по какъв начин сегашните ограничения работят. Притеснителното е, че във всички системи има хора, които се разболяват и са под карантина. В екипите на Общинска полиция също има такива. За това е толкоз значимо да съблюдаваме ограниченията, никоя система не може да издържи. Например даже и машинистите в метрото са значими. Няма кой да ги смени ", съобщи още Фандъкова.

Кметът на София не скри, че в столицата дефицитът на лекари и медицински личен състав също е сериозен. В трите многопрофилни лечебни заведения с Коронавирус пациенти потенциалът е напълнен.

" Втора градска болница има кревати, само че няма личен състав ", даде за образец Фандъкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР