Виждаме предизвикателства пред световната икономика в средносрочен план и това

...
Виждаме предизвикателства пред световната икономика в средносрочен план и това
Коментари Харесай

МВФ призова централните банки да затегнат паричната политика

Виждаме провокации пред международната стопанска система в средносрочен проект и това изисква политически ограничения да бъдат подхванати в този момент, споделят от институцията, ръководена от Кристалина Георгиева
Международният валутен фонд (МВФ) прикани Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати и другите огромни централни банки да " поддържат курса " на стягане на паричната политика и да останат бдителни в битката си против инфлацията. Това разгласи на брифинг пред медиите говорителката на Фонда Джули Козак, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Козак сподели още, че импулсът на американската инфлацията се е забавил, само че остава притеснителен.

" Ако инфлацията в действителност се окаже по-устойчива от предстоящото, тогава може да се наложи УФР да покачва лихвените проценти за по-дълго време ", добави тя.

По думите й на 25 юли се чака МВФ да разгласява обновен отчет за международните стопански вероятности.

" Виждаме провокации пред международната стопанска система в средносрочен проект и това изисква политически ограничения да бъдат подхванати в този момент ", предложи Козак и изрази убеденост, че " централните банки би трябвало да продължат курса на стягане на паричната политика, с цел да понижат уверено инфлацията ".

Коментирайки инфлацията в Съединени американски щати, говорителката на МВФ сподели, че тя се е забавила, само че " остава неотложна грижа ".

" Нашият съвет остава неизменен, а точно, че УФР ще би трябвало да резервира курса на паричната си политика, с цел да обезпечи трайно понижаване на инфлацията ", сподели още Козак.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР