Виждаме как парламентаризмът не функционира, дори журналистите са се сбили

...
Виждаме как парламентаризмът не функционира, дори журналистите са се сбили
Коментари Харесай

Иво Христов: Дори да влезем в Шенген - много скоро може да излезем

Виждаме по какъв начин парламентаризмът не действа, даже публицистите са се сбили през днешния ден. Става върпос за изтървани бесове.

Така разяснява днешното напрежение в пленарната зала евродепутатът от ПЕС Иво Христов в предаването " Лице в лице " по БТВ.

Те даже не се назовават коалиция, а сглобка. Това към този момент не наподобява на политически живот. Дори да влезем в Шенген - доста скоро може да излезем. Как останалите членки ще толерират страна, която няма надзор над личните си институции и жители. Как такава страна ще управлява външните си граници, уточни Христов.

По думите му би трябвало да има опция на настоящето ръководство.

Според евродепутата България би трябвало да бъде президентска република. " Манталитетът еволюира постепенно, само че той се демонстрира във всяка форма на ръководство. Парламентарното ръководство сподели всички пороци на българското публично мислене - индивидуалисти, които не умеят да си взаимодействат, нямат доверие в институциите, заобикалят закона. Трябва да се търси друго решение. Реформата в Конституцията няма нищо общо с това, което аз предлагам ", сподели още Иво Христов.

С промяната на Конституцията не се лекуват главните ѝ пороци - цялостната загуба на легитимност на настоящето ръководство. Общественият контракт сред жителите и партиите от дълго време е разкъсан, тъй като жителите не гласоподават. Дори при локални избори, които касаят тяхната улица и блок - те не се реалокираха да гласоподават и нямат никакво доверие в тази политическа класа, добави още евродепутатът.

Според него и в двете войни (Украйна и Израел) Европа не е фактор. " Тя одобри ролята на секундант на Съединени американски щати и финансист на в войната в Украйна. Няма престиж да предприеме мирни начинания ", сподели още Иво Христов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР