Виждаме една аномалия – тези, които свалиха кабинета на Кирил

...
Виждаме една аномалия – тези, които свалиха кабинета на Кирил
Коментари Харесай

Радостин Василев: Тези, които свалиха кабинета „Петков“, се срамуват да се коалират

Виждаме една особеност – тези, които смъкнаха кабинета на Кирил Петков, са в не са в положение да се коалират. Това сподели някогашният състезателен министър и народен представител от Политическа партия Радостин Василев в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия.  Той посочи, че засяга ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “. По думите му Политическа партия не може да влиза в коалиция с партии, които толерират корупцията.

„ Темата с евро-атлантизма, която ГЕРБ комфортно употребява в този момент, по-скоро е прикритие на тази неспособност като лидер да изпълнят мандата “, сподели още той. Той обърна внимание на изборния резултат на „ ИТН “, като го дефинира като ненадейно добър.

„ Много неочакван е резултатът на Има Такъв Народ – ненадейно добър. Те направиха немислимото и разочароваха хората. Нямам визия какво се върти в главата на Слави Трифонов. Ситуацията е доста странна и особена. Знаете по какъв начин беше свалено държавното управление на Кирил Петков и от кои партии беше свалено “, сподели още Василев.

Според него в този момент се вижда, че не е толкоз елементарно да се направи коалиция в България, припомняйки ръководството в предходния четирипартиен формат.

„ Всъщност дестабилизиращата функционалност на Слави Трифонов и Има Такъв Народ и все още се отразява, тъй като със свалянето на държавното управление и този длъжностен кабинет само се нанасят вреди на страната “, изясни някогашният състезателен министър.
Политическа партия ще подаде сигнал против Весела Лечева в КПКОНПИ
Следващата седмица, при старта на Народното събрание, ПГ на „ Продължаваме промяната “ ще подава сигнал против служебния министър на спорта Весела Лечева в КПКОНПИ.

„ За мен е притеснително, да не кажа, че е на ръба на закона. В качеството си на длъжностен министър на младежта и спорта тя предлага на Министерски съвет да вземе решение парцел обществена държавна благосъстоятелност – стрелбищният комплекс, който е част от парцелите на ММС, да стане парцел частна държавна благосъстоятелност, и да бъде трансфериран в Националната спортна база, което е комерсиално сдружение. Забележете: ръководител на федерацията, която употребява този комплекс – Федерацията по пукотевица, е самата Весела Лечева. По-страшното е, че отделя три милиона лв. за неговия ремонт от парите, които ние бяхме планували за завършването на Арена Бургас “, споделя Василев.

„ Представяте ли си министър да облагодетелства личната си федерация с парцел и три милиона лв., до момента в който е министър. Това значи Илияна Раева в случай че стане министър, да си направи зала за художествена гимнастика, и така нататък Това е безспорен безочлив спор на ползи. И в случай че това е била задачата на Весела Лечева – да стане министър, и да хариза един парцел в частна държавна благосъстоятелност, където е по-лесно разпореждането с парцела, където не се разпореждат публични поръчки – 3-те милиона лв. не е ясно по какъв начин ще бъдат изхарчени. Контролът по осъществяването на това е на Весела Лечева – т.е., тя ще управлява сама себе си “, разяснява още Василев.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР