Виждаме долнопробно предателство, за съжаление, извършено от страна на български

...
Виждаме долнопробно предателство, за съжаление, извършено от страна на български
Коментари Харесай

Бойко Ноев: И шпионството, и театърът около него хвърлят огромен срам върху България

Виждаме долнопробно изменничество, за жалост, осъществено от страна на български военнослужещи. От друга страна - виждаме един спектакъл на парадокса, който се гради на основата на това изменничество, игран и режисиран от тези, против които излезе народът на улиците. И измяната, и театърът хвърлят голям позор върху България.

Това сподели пред БНР Бойко Ноев,бивш министър на защитата и някогашен дипломат на България в НАТО, в коментар на разкритата от прокуратурата група за шпионаж в интерес на Русия, работила в нескончаем интервал.

Според него механизмите, свързани с национална сигурност, са изкривени и вършат системата много пробита и неефективна, което си личи от тази шпионска спекулация:

" Сложно е да се приказва за компетентността на службите. Имам наблюдаване върху ДАНС, тя се трансформира в една тотално ненужна и пробита работа. Това, което се случва в България, не е в следствие от работата на службите, а имам съображение да смятам, че разкритията са станали по външен сигнал ".

" Вчера основният прокурор сподели, че няма доверие на Военна полиция, което значи, че евентуално има съображение за това. Ако това е по този начин, значи, че военният министър неотложно би трябвало да си подаде оставката и да бъде разследван, тъй като работа " Военна полиция " е на директно послушание на министъра на защитата. И в случай че този министър не знае за какво основният прокурор няма доверие на неговата работа, тогава България има доста сериозен проблем ".

По думите на Бойко Ноев апелът на премиера президентът да наруши радиомълчанието си по случая е нещо като апела на крадеца да бъде заловен крадецът.

" Имам съображение да считам, че президентът не е бил държан в течение на това. По закон той има право на цялата информация. Защо се нарушава законът и на Румен Радев не се дава тази информация? ", разяснява той.

В умозаключение Ноев съобщи, че единствено една политическа партия в България е излязла с публична позиция по този шпионски скандал - Републиканци за България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР