Виждаме демонстрация на държавата, че трябва да се спазва редът,

...
Виждаме демонстрация на държавата, че трябва да се спазва редът,
Коментари Харесай

И Янев видя в ареста на Борисов опит за отклоняване на вниманието от наболели въпроси

Виждаме проява на страната, че би трябвало да се съблюдава редът, че законът е над всички. Но за какво в този момент и за какво по този метод? Явно по този метод се цели да се реализира резултат и да се отклони вниманието от наболели въпроси. Ние сме в перманентна рецесия.

Това сподели пред БНР Стефан Янев, някогашен длъжностен министър председател и до неотдавна министър на защитата, във връзка задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов, Севдалина Арнаудова.

По думите му „ войната е по виновност и на Русия, и на Украйна, тъй като двете страни не са намерили метод да седнат на масата и посредством инструментариума на дипломацията да намерят решение.

„ Запознат съм с резултата на войната върху елементарните хора – всички те страдат. Но с цел да стартира една война, има причина. Аз не съм путинофил или някакъв различен фил, аз съм българофил. Интересува ме по какъв начин се развива България и какво е положението на българските жители. Ден за ден мислим за оцеляването си, а зад тила ни витае сянката на война, която е покрай нас “.

Янев акцентира, че до момента в който е бил министър, от България не е желано да изпраща оръжия на Украйна.

Според него е тревожно, че българското общество научава не от държавното управление, а от непознати медии какво се желае от България по отношение на спора Украйна – Русия.

„ Министерството на защитата и Министерският съвет са в дълг към българските жители, би трябвало да създадат нужното, с цел да бъдат осведомени. Ако държавното управление реши да изпратим на Украйна зенитни ракети, това ни прави участници във войната. Ние обаче имаме ли ясна тактика какво би могло да се обърка, или какво би могло да се получи добре за българските жители? Влизайки директно във войната, би трябвало да си създадем сметка какви са връзките ни с тези страни “, уточни той.

Във връзка с политическия план, който Янев възнамерява да учреди, сподели, че сега върви стадият на диалози с хора - съидейници и подкрепящи концепцията за почтена България, равнопоставен индивид в интернационалните връзки.

„ Това са хора българофили, които имат вяра, че в случай че работим дружно, ще съумяваме дружно. Българският народ има потребност от нормалност, от предсказуемост... Искаме да възстановим връзката сред обеството и партиите “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР