Виждаме, че три седмици след обявяване на и затягането на

...
Виждаме, че три седмици след обявяване на и затягането на
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Хората да бъдат здрави, за да може да се извърши ваксинация

" Виждаме, че три седмици след оповестяване на и стягането на ограниченията имаме към този момент изкривяване на кривата. Дано тази наклонност продължи по същия метод, тъй като то ва методът да се оправим с този скок, с тази втора вълна, която ни заля. " Това сподели шефът на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ проф. в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.
„ Всички виждаме, че когато се съблюдават ограниченията, колкото и да са леки, забележете всичко, което ни заобикаля на Балканския полуостров и в Европа сега, те дават резултат. Това се случва доста по-бавно и доста по-плавно, в сравнение с в случай че беше изцяло затворена страната и нищо не работеше “, уточни още той.
 Епичните салта на Борисов за ковид Епичните салта на Борисов за ковид
В услуга на множеството комплицирани жители, пускаме няколко уточнения, свързани с избрани изявления на премиера.  Април 2020...
Проф. Балтов изясни, че би трябвало хората да бъдат здрави, с цел да може да се извърши имунизация.
„ Аз персонално мисля, че тези ограничения са положителни, правят работа. Хората и някой сектори несъмнено са недоволни. Идеята е да се запазят оптимално доста човешки животи, да не позволяваме да се разраства пандемията и въпреки всичко ние се готвим за една огромна и огромна акция по имунизация. Хората би трябвало да са здрави, когато се имунизират. Именно това е концепцията, че ние след 15 януари ние ще имаме доста повече здрави и по-малко заразоносители и инфектирани, тъй че умерено да може да бъде осъществена имунизацията на първия контингент на първа линия “, сподели още той.
По мотив идните празници и заплахата от скупчването на доста хора и събирания, проф. Балтов уточни, че това е персонален избор и празнуването няма да е такова, каквото е било през минали години.
„ Хората имат глави на раменете. Това си е персонален избор. Младите постоянно желаят да се веселят, да честват, само че мислейки за по-възрастните хора, ние би трябвало да имаме една отговорност и съпричастност, която да изявим по този метод. Тази Нова година няма да е като предходните, надяваме се да е последната такава. По-добре да стиснем зъби и да създадем компромис, с цел да можем идната година да бъдем в друго състояние “, сподели той.
 5 признака, че сте преболедували Коронавирус и не сте разбрали 5 признака, че сте преболедували Коронавирус и не сте разбрали
Възможно ли е да сте се сблъскали с вируса на Коронавирус и да не сте разбрали? Да, изцяло допустимо е. Според клиничните проучвания 40% от...
Относно връщането на учениците в клас и децата в детските градини и яслите той уточни: „ Аз мисля, че чакаха прекомерно дълго да се направи това. Поставя се под риск тяхното образование, изключително за първокласниците, предучилищната. Обучението в онлайн среда за тях не е въобще действително.
Мисля, че стартирането след 4 януари е закономерно, обикновено, въпреки всичко това са едни по-затворени колективи, с един учител. Когато се съблюдават ограниченията и самите родители са виновни и не пускат деца, които имат хрема или леки проблеми, нещата ще бъдат естествени “.
Проф. Балтов изясни, че е малко по-добро ситуацията в лечебните заведения, само че не задоволително.
" Това, че са намалели новите случаи и новите инфектирани не приказва за тотално възстановяване на опцията и отдих на здравната система. От тези 3 седмици ние не сме паднали под 300 пациенти, които се лекуват на денонощието. Това значи, че натискът даже да е намалял, не е даже на половина от това, което беше при започване на ноември. От тях в тежко състояние са 40, в реанимация са. Не сме на 100 % цялостни, само че постоянно резервираме един потенциал от 40-50 кревати, които да могат да бъдат заети при потребност. Обикновено се изписват към 20-25 пациента и се одобряват толкоз. Всички се надяваме, че имунизацията ще е тази, която ще направи една профилактика, която да ни разреши ние да се защитим. Прави се всичко допустимо, само че смъртността към момента е висока и по тази причина ние предложихме ограниченията да останат ограничения до 31 януари. Всеки един живот е от голяма важност и сега, в случай че провиснал ограниченията и още веднъж ни залее вълната, разбирате, че при 4500 новозаразени, резултатът, който видяхме от тях, идва един месец по-късно. Смятаме, че е редно най-малко още един месец да бъдат тези ограничения, с цел да бъде смъртността да бъде сведена до миниум “, сподели още той.
 Д-р Москов изиска всеобщо тестване и изолираност единствено за потвърдените с COVID-19 Д-р Москов изиска всеобщо тестване и изолираност единствено за потвърдените с COVID-19
Въпросът е във философията на ограниченията. Това съобщи в ефира на утринния блок на bTV някогашният здравен министър доктор Петър Москов. Той...
Проф. Асен Балтов акцентира, че не предлага вечерен час и цялостен „ “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР