Виждаме, че държавата не може да развали тази сделка. Държавата

...
Виждаме, че държавата не може да развали тази сделка. Държавата
Коментари Харесай

Евродепутатът Емил Радев за казуса ЧЕЗ: Държавата не може да развали тази сделка

Виждаме, че страната не може да скапе тази договорка. Държавата може да ревизира всяка договорка и хубаво е да кажем, че постоянно страната ще ревизира какъв е произходът на средствата, ще ревизира дали вложителят може да се оправи с отговорностите, които поема - изключително за нещо огромно, което касае към 3 млн. български жители. Това сподели във връзка договорката за ЧЕЗ в предаването " Още от деня " Емил Радев, евродепутат ГЕРБ/ЕНП.

Виждаме по какъв начин едни непознати вложители продават пакета си в България и е обикновено оттова нататък страната също да прояви интерес, тъй като видяхме, че на процедура българската страна няма информация и този, който желае да стачкува за тази договорка, трябваше да отиде пред прозорците на чешкото държавно управление, тъй като договорката е напълно осъществена в Чехия, разяснява още Радев.

По думите му има самостоятелни регулатори, които занапред ще гледат договорката.

Емил Радев: Нормално е страната да гледа под лупа тази договорка. Сделката не е в България, договорката на процедура е в Чехия, под чешкото законодателство, чешката страна стои там, ние знаем от 2 години, че ЧЕЗ си продава каузи, само че за жалост ЧЕЗ не е направило нищо - нямаме нито един писмен документ, който да е изпратен до българската страна, до българските контролни органи и така нататък
Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР