Виждаме, че България съжалява за провала на проекта „Южен поток“.

...
Виждаме, че България съжалява за провала на проекта „Южен поток“.
Коментари Харесай

Путин: Виждаме, че съжалявате за провала на Южен поток

Виждаме, че България съжалява за неуспеха на плана „ Южен поток “. Това сподели президентът на Руската федерация Владимир Путин след среща с българския министър председател Бойко Борисов в Кремъл, представен от организация „ Фокус “.

„ Никой не се съмнява, че неговата реализация би била доста преференциална за България. В момента тя ще бъде преференциална за Турция. Потвърдихме с премиера Борисов, че сме подготвени за реализация на тази работа на маршрута на потока ", съобщи Путин.

"Що се отнася до южния кулоар на Азербайджан, ние приветстваме всяка икономическа интензивност в тази сфера. Приветстваме диверсификацията на доставките на енергоносители на европейския пазар. Това основава пазарни условия на работа, а ние се интересуваме точно от това. Единственото, което нас ни безпокои от самото начало и много постоянно го дискутираме с нашите сътрудници в Брюксел, е това, че пазарните условия допускат равни такива за всички. Доколкото знаем, в Азербайджан са били предоставяни специфични мита и отстъпки “, съобщи Путин и попита за какво на „ Южен поток “ не са дали такива условия.

„ С какво България е по-лоша от други страни? Изхождаме от това, че в хода на договарянията ни с нашите сътрудници в Брюксел, това последователно ще бъде решено. Искаме да се сътвори удобна обстановка на енергийния пазар на Европа в интерес както на продавачите, по този начин и на купувачите “, добави още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР